{ EEN BRUTAAL MENS }

... heeft de halve wereld, wij een volle tuin  ;o)

Na vorig jaar een geslaagd (gratis) dagje uit te hebben meegemaakt, zijn we ook dit jaar weer "de kas ingegaan". Thuis hebben we eerst gekeken welke kassen we in Zuid-Holland konden gaan bekijken. Vorig jaar hebben we regio Voorne-Putten gehad, dit jaar zouden we ook in regio Ridderkerk of het Westland kunnen gaan kijken. Ridderkerk had echter maar vier te bezoeken kassen (de vijfde alias McD tel ik hier niet in mee) en het Westland vertoonde een grote hoeveelheid bloemen (best logisch in die omgeving). Dus besloten we (lees: mama) dit jaar weer naar de regio Voorne-Putten te gaan.

Eenmaal de picknickmand gevuld en bij de kassen aangekomen, hebben we het weer heerlijk naar de zin gehad. Werden we overal verrast met gratis of goedkope lekkernijen (súper verse koeienmelk, tomaten, komkommers, nog veel meer uit te proberen producten en natuurlijk ballonnen en stickers voor de kids) hadden we dit keer ook een ietwat bewerkelijke meevaller. In één van de kassen werd er een tasje met groentenplantjes uitgedeeld. Ging eerst ik in de rij staan, sloot mijn man iets later ook achter in de rij aan. Ja, hey! Wat zou jij doen?

Een dubbel tasje groenten dus voor in de moestuin. Joepie! Maar toen ook nog eens bleek dat we aan het einde van de dag nog wel even terug konden komen om de laatste restjes mee naar huis te nemen...


Omdat de plantjes van die dag wel een flinke optater hebben gehad, hebben we hier in huis inmiddels een heuse wasmand-recovery-room gemaakt. Na een liefdevolle verzorging staan ze er nu alweer wat vrolijker bij dan hier op de foto nog te zien is. Nu nog even een weekje binnen houden, dan mogen ze volgende week allemaal de tuin in. Wat een rijkdom!

8 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n dag in de kas...wij wonen er te ver vandaan, maar het klinkt erg goed! En nu maar afwachten wat het groen allemaal brengt!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique, wij zijn er ook geweest en hebben ervan genoten. Leuke dingen gezien, dingen geleerd (dochter heeft een teler uitgehoord over paprika's kweken en schadelijke insecten bestrijden :-), heerlijke verse tomaten en paprika's gekocht. Wat een meevaller die groenteplantjes! Hopelijk hebben jullie er een lekkere oogst van straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik duim voor die volle tuin hoor, maar wat ik eigenlijk nog wil weten : wat heb je gekocht in Brielle? (ook brutaal? ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn hoor zoveel groenteplantjes vor jullie tuin!
  Alleen zal het allemaal wel bespoten zijn?
  Of is het biologisch?
  Ik vind dat juist het fijne van een eigen groentetuin dat je dan onbespoten groente hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, die plantjes zijn bij jullie wel in goede handen! Wij zijn ook geweest in het westland en rijnsburg, wij vonden het ook erg leuk! Ha ha, wij hebben ook allebei een keer langs een kraampje gelopen waar gratis tomaten werden uitgedeeld, ik heb nu een schaal vol met verschillende soorten, en lekker dat ze zijn!!
  groetjes, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man en Lucas zijn ook geweest, terwijl ik met de andere twee op schoenenjacht ging. Moet ook gebeuren en 's middags moet er gekorfbald worden. Maar Lucas heeft genoten!
  Wasmand recovery room, schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt allemaal heel gezellig hoor. Moest echt lachen toen jij schreef dat manlief ook in de rij ging (herkenbaar).
  Ben 2 weken geleden nog in Brielle geweest maar toen was die winkel helaas dicht, dus geen leuke stofjes. Ach volgende keer beter.
  Groetjesv van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als een heerlijk dagje, pasenmaandag ga ik mijn pompoenen zaaien

  BeantwoordenVerwijderen