{ GEDACHTEN LEZEN }

Zoooo... dát was lekker!  ;o)

Nadat ik vanmiddag een heerlijke wandeling heb gemaakt ben ik met zoonlief op ons balkonnetje neergestreken en héb me toch even lekker van het zonnetje zitten genieten! Dat smaakt zeker weer naar meer  ;o)


Vandaag maar even geen overheerlijk dinerfotootje (jullie zullen straks spontaan allemaal op de stoep komen staan), maar wel weer een glimp van mij ABC-tje. Stukje bij beetje steek ik toch steeds weer wat weg en staat er weer een letter op mijn doek. Mocht het lekkere weer door gaan zetten, dan zal ik waarschijnlijk niet zo heel veel steektijd hebben. De moestuin moet imiddels ook flink onder handen genomen worden.
In mijn hoofd heb ik al heel lang een idee van hoe ik
mijn moestuin zou willen hebben, maar hoe leg je je droombeeld uit aan iemand die niet in je gedachten kan kijken?

Wat schetste vorige maand dan ook mijn verbazing: in het magazine "Leven in Frankrijk" van winter 2008/2009 staan een aantal foto's uit een middeleeuwse kloostertuin in de Loirevallei: Prieuré d'Orsan. Laat dit nu nagenoeg een uitwerking van mijn gedachten zijn! En wat natuurlijk helemaal mooi is, is dat de beheerders van de tuin inmiddels ook in blogland actief zijn. Zo kan ik me nóg beter verdiepen in het hoe en wat van die prachtige natuurlijke seizoenstuinen.


Nu is het voor ons alleen nog zaak een dergelijke tuin werkelijkheid te laten worden. Maar of ons dat ook gaat lukken? Geen idee. Ik hou jullie er in ieder geval van op de hoogte  ;o)

7 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd lijkt me echt heerlijk om te doen ...........zo'n moestuin.....leuk !!

  Ik hou je in de gaten ....groetjesssssssssss Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat is wel een plaatje hoor die moestuin....
  Heerlijk als je dat ook zo zou kunnen verwezelijken zeg, ben benieuwd!

  Heerlijk was het vandaag hé, zo lekker om buiten twe zijn.

  Lieve groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben even wezen gluren op het blog daar, wat een tuin zeg!! Hoe groot is die van jullie? Je bent al bij de letter N! Mooie tuindag vandaag! Groeten, Daniëlle nog bedankt voor de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zal tijd nodig hebben, maar lukken gaat het vast en zeker wel! Geniet nog leker vandaag van de lente!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petje af, zo'n moestuin. Wat een werk. Maar wat leuk dat je dat blog tegen kwam, heerlijk voor de inspiratie en richting om op te gaan. Succes er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een grootte moestuin zeg!!
  en bedoel je die prachtige middeleeuwse tuin met allemaal van die vakken van wilgentenen.
  met kruiden etc. erin?
  Ik hoop het want die was ontzettend mooooi
  Doen hoor!!!
  Ik ga het zeker volgen
  fijne avond Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er mooi uit. Zijn jullie van plan om van die bakken te vlechten? Een hele klus, maar wel een dankbare als je het eindresultaat voor ogen houdt!

  Hebben jullie dezelfde tuintjes als vorig jaar? Of zijn jullie doorgeschoven naar en grotere tuin? (dat gebeurt binnen ons complex regelmatig). Veel plezier met dromen, plannen maken en het uitvoeren van alles.

  BeantwoordenVerwijderen