{ KRIEBELIG }

Hebben jullie er ook al last van? De kriebels in je buik als de zon wat meer gaat schijnen en lachperikelen als de temperatuur weer zachtjes aan wat hoger wordt? Héérlijk! We kunnen straks de tuin weer in!

In huis zijn hier inmiddels vijf artisjokplanten enorm hun best aan het doen om met de dag groter te worden en ook de tomaten lijken zin in de zon te hebben. De al een behoorlijke tijd terug genoemde pompoenplanten hebben het jammer genoeg tóch niet overleefd. Maar ach... ik heb nog ik-weet-niet-hoeveel van die pitten liggen, dus geen man overboord hoor. Van de week gaan we gewoon opnieuw een gokje wagen! ;o)

Dit jaar hebben we trouwens net als het vorige weer twee verschillende soorten tomaten staan. Dit keer de "gewone" tomaat St. Pierre en de kerstomaat F1 Hybride. Zouden deze ons dit jaar ook overspoelen met kilo's vruchten? We hopen het!


Nog een week of drie te gaan en dan kan wat ons betreft het moestuin-seizoen weer beginnen. Volgend weekend kijken we of we de boel vast klaar kunnen maken zodat we begin april de zaden van de prei, spinazie en peulen de grond in kunnen doen. Alles staat in de agenda genoteerd, alleen al het daar mee bezig zijn geeft een heerlijke voorpret...

Voor nu blijft het alleen nog even bij het vertroetelen van mijn binnenkindjes. Vind ik geen probleem hoor. Wat is er nu leuker dan je troetelkindjes volwassen te zien worden?  ;o)

10 opmerkingen:

 1. excelent blog, congratulations
  regard from Reus Catalonia
  thank you

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die foto's hiernaast !! lief he dat hondje in kinderwagen?? leuk hoor je moestuin verhaal...................tja wij hebben twee terassen.....ook leuk hoor!!

  Geniet er maar lekker van meid!

  Lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, grappig dat je zelf aan het groente verbouwen bent. Volgens mij gaat het helemaal goed komen.

  Ik heb idd even van tafel geruild, deze ronde stond in de serre. Ik ga as zondag naar tongeren en dan wil ik kijken voor een leuk lief tafeltje/bankje.

  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hier ook helemaal kriebelig, ik ben jaloers op je tomaten, wat zijn ze al groot. Ik moet die van mij nog bijna de grond uitkijken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier kriebelt het ook, ik wil ook vanalles doen ,alsof ik mezelf voorbij hol in gedachten. Vreemd hé wat de eerste zonnestralen met een mens doen. Morgen beloofd een mooie zonnige dag te worden, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed zeg, dat je zelf je groente verbouwt. Hebben jullie een hofje, of verbouw je de groente in je tuin? Ik heb niet van die groene vingers, maar ik krijg over een poosje stekjes van aardbei plantjes en dan ga ik ook proberen daar wat lekkers uit te laten groeien, zeg maar.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hou op schei uit, ben met allerlei dingen bezig maar gelukkig al veel meer energie. Ik wel altijd last van ... ALLES MOET ANDERS... dat is wel lastig. Leuk je eigen groente verbouwen, binnenkort ga ik ook maar weer eens de tuin in om wat te planten (niet mijn sterkste punt trouwens) maar eerst binnen nog maar eens het een en ander aanpakken.
  Groetjes en fijne avond, Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk hè dat de lente in aantocht is. Lekker al die eigen groenten en kruiden.

  Een fijne woensdag!
  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag helaas geen tijd gehad ... morgenmiddag vlieg ik de tuin in, ik wil alles zien groeien, hopelijk dit jaar wel tijd om hier en daar groente neer te zetten. Smaakt altijd heerlijk uit eigen tuin!!Wat zien de tomatenplantjes er prima uit!! Mooie avond! Groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen