{ SMAKELIJK DOEL }

Vorige week heb ik de film Julie & Julia gekeken. Ken je hem? Ik vond het een heerlijke film. Het gaat over de passie voor koken en het speelt zich af in het heden (Julie) en verleden (Julia) en gedeeltelijk in (jawel) Frankrijk  ;o)

Geïnspireerd door deze film (Julie neemt zich voor in een jaar tijd alle recepten uit het boek van haar grote voorbeeld Julia te maken) ga ik ook maar eens aan de slag. Een echte hollandse pot of koek weet ik inmiddels wel aardig in elkaar te draaien, maar een culinaire uitspatting blijft hier over het algemeen wel weg. Hoewel ik juist gék ben op kokkerellen!
Daarom zal ik uit het boek De complete keuken van Frankrijk de recepten eens gaan onderzoeken. Niet elke dag (dat zou behoorlijk de spuigaten uit gaan lopen), maar elke zaterdag, zondag of weekend lijkt me wel een haalbaar doel.

En om dan maar gelijk goed van start te gaan heb ik zojuist een paar kleine boodschappen gedaan. Verse citroenen, eieren en wat room. De rest van de ingrediënten heb ik (nog steeds) in huis. Wat kan een voorraad groot zijn hé?  :os

Afijn, ik ga maar eens aan de slag. Vanavond krijgen we visite en ik wil ze graag gaan verrassen met een overheerlijk Tarte au Citron.

Of een speculaasje...

6 opmerkingen:

 1. Compleet in de ban was ik van de film. Ik las het boek, kocht (tweedehands) het boek de kunst van het koken. Maar kook toch vaak een stuk simpeler. Laat maar eens weten hoe deze recepten smaken. En hoeveel werk het is. Succes en veel kookplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoelaat is de koffie klaar ?? en de tarte au citron ??

  Yammie yammie !!

  Fijne avond geniet ervan groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil de film ook nog kijken, lijkt me geweldig. Ook ik hou van nieuwe gerechten uitproberen maar als je twee dagen achtereen iets hebt gemaakt wat minder lekker was, gaat de lol er snel vanaf. Sinds kort hebben we het volgende bedacht: 1x per week maak ik iets nieuws, en 1x per week kookt mijn man iets nieuws. De rest van de week gewone gerechten, en dat werkt heel goed.
  Ben benieuwd naar hoe de Tarte au citron is geworden. Recept op je blog??:)
  Groeten, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de film ook gezien en vond hem Geweldig! Helaas ben ik niet zo'n uitprobeerder met koken dus blijft alles een beetje hetzelfde. Maar als ik jouw stukje dan lees denk ik, dat moet ik toch ook eens gaan doen. Je taart klinkt lekker, hoop dat ie gelukt is.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken de film niet maar ik denk dat het kookboek vast veelbelovend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Mama Monique, wat leuk om te lezen dat jij ook een francofiel bent. Heerlijk ook hoe je de blog een Frans tintje hebt gegeven. Warme 'franse' groetjes, Snuf

  BeantwoordenVerwijderen