{ DURF JIJ? }

Wat zijn we verwend hé? Met dat mooie, zonnige weer van afgelopen weekend. Heb je er ook zo van kunnen genieten? Wij wel!

Al was het maar met dat beetje keuvelen in de moestuin. Niets doen, genieten van wat de plantjes je te bieden hebben en die kleine knul zich lekker uit laten leven. Zo hebben wij van die heerlijke zon genoten. Met de eerste verbrande nekjes als gevolg  ;o)

Vooral de kers staat er momenteel zo wonderbaarlijk mooi bij, heb je het gezien? Maar ook de kolen, onze eerste peulen, de aardbeien, het verdere fruit en vooral de kruiden laten al aardig wat van zich zien. Dat beloofd wat moois te worden, komende maanden.

Zorg is nu natuurlijk wel om ook dit jaar de plantjes weer goed te onderhouden. Zoals we het weekend aan zoonlief vertelden: zijn wij goed voor de plantjes, dan zijn de plantjes goed voor ons. Wat zullen we dan weer kunnen oogsten!

Onze vriezer begint nu wel aardig leeg te raken, dus ruimte voor de nieuwe oogst is al paraat.

Ben jij al klaar voor een eerste stap naar een gezonde, zelfvoorzienende manier van leven? Zet eens een tomatenplantje of wat kruiden in je tuin. Je zult zien dat het de moeite van het verzorgen en verlangen waard zal zijn. En als je eenmal van die pure, onbespoten, zelf met zorg grootgebrachte groenten en fruit geproefd hebt...  ;o)

10 opmerkingen:

 1. Wij hebben sinds kort een vierkante meter tuin. Daarin staat al wat sla en hebben we al van alles gezaaid. Iedere dag met onze neus erop of er al iets naar boven komt. Leuk is dat hè.
  Fijne week en groetjes,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oei..nee een groentetuintje hebben we niet, we hebben de luxe dat mn schoonvader heeeel graag tuiniert en zodoende eten we bijna iederdag heerlijk verse groenten!
  De bloesem van de kers is prachtig he, het is echt genieten met al die bomen in bloei!
  Nog een fijne dag,lieve groeten Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Monique,
  Wij hebben sinds een jaar een huis met een beetje tuin erom heen en ik hoop er inderdaad zo maar wat kruiden en aardbei plantjes te poten. We kregen vroeger altijd uit het hof van mijn schoonvader maar daar is hij 2 jaar geleden mee gestopt.
  De fair was inderdaad duur hoor. Ik was alleen met een vriendin dus dat was alleen voor mezelf entree. Maar ik trakteerde op een cappuchino omdat zij gereden had en dat koste maar liefst 2,50 voor een kartonnen bekertje cappuchino.
  Ik had voor ons gewoon een flesje drinken mee en een lekkere appelflap. Het is allemaal haast niet te doen al die uitjes.
  Fijne week toegewenst,
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Monique...ja natuurlijk !! durf ik.....wij hebben elk jaar tomaten plantjes !! van die cherry tomaatje heerlijk.............en we eten vaak biologish hoor....niet altijd dat zeg ik heel eerlijk !!....wieweet gaat dat nog wel eens gebeuren......ga gauw wat doen heb zo een gesprek bij mijn moeder in het tehuis............en moet nog een hoop werk doen hiero..........laptop uit en aan de stofzuiger,,,,,,,,,,,,,etc etc..........lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zeker genoten van het prachtige weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook hier word er uit de tuin van mijn paps gegeten, al heeft mijn DH daar ook een hoekje (wat geregeld door paps onderhouden wordt ;) )
  dus hier staan de tomaten en krootjes al in de kweek en staan de uitjes, spinazie, prei en peen al in de grond.
  en bij mijn vader rabarber, aardbeien, boontjes dus kom maar op

  gr
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk al die verse groenten en fruit, hier is er ook al wat gezaaid en geplant erwten spinazie radijzen aardappelen wortelen uien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja prachtig is het nu hé, alles loopt uit.
  Jammer een groente tuintje hebben we niet, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn aardbeien staan er mooi bij, ik ben benieuwd hoeveel vruchten ze gaan geven.
  Mijn tomatenplanten staan nog binnen, met die kou s'nachts.
  Ben ook nog van plan om peultjes en worteltjes en paprika te zaaien.
  Ik ben benieuwd wat er allemaal van komt.
  Kreeg van iemand nog plantjes voor pepertjes, het zijn er wel veel, en zo vaak eten we ze nou ook weer niet.
  Nou ja als het er teveel zijn geven we ze wel weg.
  Heb je al eens een kijkje op mijn blog genomen, zou het erg leuk vinden als je eens een berichtje achterlaat.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig heb nu van het weekend basilicum, tomaat en olijf in de kweek staan en wat ik nog moet doen is lavendel en wat ik dan ook nog vind aan leuks!!! Weet nog op de camping dat ik heel veel groente zelf kweekte vooral de sla was zoo lekker, wat een verschil met de winkel. En je hebt er ook zoveel plezier van vind je ook niet.
  Wens je een hele fijne week,
  groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen