{ IJSSTOKJES EN WC-ROLLEN }

Vorige week "botste" ik via via tegen een berichtje op bij Bonzai Aphrodite. Ik heb haar vriendelijk gevraagd of ik haar top idee mocht gebruiken om met jullie te delen, waar ze (natuurlijk) positief op antwoorde. Dit is wat ik bij haar op de foto zag:


Zaaigoed in een leeg wc-rolletje. Weet je dat ik me al maanden -misschien wel jaren- af vraag wat ik -buiten het oneindige geknustel- nu eens met al die lege wc-rolletjes zou kunnen doen? Als je wilt kun je hier haar versie en de gebruikersuitleg van het fotoverhaal lezen: How to make TP Roll Seed Pots.

Leuke aan dit vind ik, dat ik het idee vandaag op nog een paar plaatsen tegen ben gekomen. Er zijn dus nóg meer mensen die er zo over denken. In de wandelgangen las ik dat Jente er gebruik van maakt, Theresia van Achter in de Moestuin heeft er recent een bericht over geplaatst en ook bij Eveline van Groene Gedachten stuitte ik op een zelfde onderwerp. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer van die green-minded-peopletjes die zo slim zijn geweest, maar bij mij heeft het allemaal wat langer geduurd  ;o)

Neemt niet weg dat je nooit te oud of te laat bent om ergens mee te beginnen, dus ook hier staan inmiddels al aardig wat van die (ongeknutselde) rolletjes in de kast. Mét ijsstokjes er naast. Want wat zijn die dingen handig om de namen van de plantjes op te schrijven...

We cycle!  ;o)

16 opmerkingen:

 1. Super idee.
  Ik ga sparen voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe dat ook, heel erg leuk om te doen en je kan het rolletje met het plantje erin zo direct de grond in steken. Wat heb jij erin geplant? Ik steek mijn reukerwt zaadjes erin.

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sh*t.... Had ik een heel bericht geplaatst. Sta ik nog ingelogd met mijn andere weblog. Log ik uit....... weg bericht.

  Heel kort dus maar over. Lief dat je langs bent geweest. Altijd voor mij een uitnodiging om jou blog te bezoeken.

  Wat een idee die wc-rolletjes te gebruiken. Zo eenvoudig maar zo ingenieus!!!

  Nu eerst snel verder lezen wat er zoal is gebeurd!!!

  Goed weekend, Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, handig hé. Maar ik vind ze zo klein. Ik heb dit jaar potjes van krantenpapier gemaakt. Kijk maar eens op mijn blog. Vorige week ofzo had ik die er op gezet.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog ... ik ben fan én volg ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha mama Monique, leuk dat je m'n blog noemt - kom ik ook eens op de jouwe. Leuk hier, ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super idee. dank je wel!
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een leuk idee, ik spaar ze inderdaad soms op en liggen dan in de knutselkast van de kids om er wat leuks mee te maken.
  Dit is inderdaad ook een ontzettend leuk idee!
  Maar wordt het rolletje niet nat en slap als je water geeft? Ik ga eens kijken op de site want het antwoord zal daar vast staan ;-)
  Bedankt voor de leuke tip!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee, maar bij mij kwam meteen de vraag hoe met water geven zakt de boel dan niet in elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het kan nog simpeler want die knipjes voor de bodem zijn helemaal niet nodig. Gewoon rolletjes in een plastic bakje (of kasje) plaatsen, zo dicht mogelijk tegen elkaar, zand erin en zaaien maar. De rolletjes worden inderdaad nat maar ze behouden lang genoeg hun stevigheid. Uitplanten kan gewoon met rol en al, het karton vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,
  Ten eerste bedankt voor je reactie op mijn blogje.Je schrijft altijd zo positief, dat ik alleen daarvoor al zou schrijven. De w.c. rolletjes gebruik ik zelf zo niet, maar Annemiek(van de mijmeringen ) gebruikt ze ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi, wat een goed idee en ik ga ook een kijkje nemen op de andere blogs die je noemt. Ben altijd in voor (goedkope) tuintips. Als trouwe lezer bij je wil ik je attenderen op een een leuke giveaway deze week bij mij, kom langs als je zin hebt, groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk hé Monique....doe ik al een paar jaartjes en het is heel makkelijk en handig om de jonge worteltjes niet te beschadigen tijdens het overplanten want het gaat met rolletje en al de grote pot in....fijne zondag nog
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldig idee, leuk dat je dit met ons wilt delen.
  Nog een fijne avond, groetjes
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Monique, wat een super idee heb jij hier met ons gedeeld. Ik ga die zeker een keer toepassen.
  Dank je.
  Fijne week.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het kan ook met lege eiderdoosjes. Ik zaai daar af en toe wat slaplantjes in (een doosje van 6). Als je de grond stevig aandrukt ku je het later met plantje en al er uithalen in de grond zetten.
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen