{ VERSLAG VAN DE DAG }

Tjee... wat een drukte hier in huis zeg... Kom niet eens aan mijn gefreubel toe. Is dat wat?!

Mijn nieuwe draai heb ik na een week of drie nog steeds niet gevonden. Komt waarschijnlijk doordat man-lief nog steeds thuis is. Ook al kan ik natuurlijk gewoon mijn gang gaan, het is toch weer wat anders dan alleen thuis zijn. Verder zijn in Huize Mama ook de dokters- en ziekenhuisbezoeken nog vaste prik op de agenda, daar gaat jammer genoeg ook behoorlijk wat tijd in zitten.

Waar we na vandaag eindelijk wel achter zijn (dankzij een uitgebreide allergietest door de allergoloog) is dat onze kleine knul twee grote reacties gaf op verschillende soorten huisstofmijt die snertbeestjes bestaan nog in verschillende soorten ook!, een kleinere reactie op de hond eindelijk een flinke stok achter de deur en op het histamine-bolletje kreeg hij ook een behoorlijke reactie.

Al met al hebben we nu eindelijk tabletjes tegen de huistofmijt gekregen, een goede uitleg over het hoe en wanneer te gebruiken van zijn twee puffers we hebben ze al maanden in gebruik, maar zonder enig begeleiden vanaf de huisarts en voor zijn exceemplekken kregen we voor de zoveelste keer een andere creme. Tot slot hebben we ook nog een beperkingsdieet meegekregen Mama hat het al zo lekker makkelijk met al die voedselbeperkingen   :-(  Naast alle lactose-vrije producten moeten we nu ook voedingsmiddelen die histamine bevatten -of als histaminevrijmaker optreden- beperken. Je wilt wat voorbeelden?

Aardbeien, ananas, anijs, bananen, cacao/chocola, drop, eieren, kaas, kiwi, (alle) kruiden, spinazie, tomaten, varkensvlees (gehakt, gerookt vlees, worstsoorten), smaakversterkers (E620-625, glutaminen, vetsin) en zuurkool.

But!

11 opmerkingen:

 1. Pfff, ze bedenken wat he... Denk je al gezond te eten (uit eigen tuin) blijkt het toch weer ergens slecht voor te zijn. Nu maar hopen dat alles (medicatie, opletten met het eten,...) ook echt effect heeft!

  Ik kan me voorstellen dat je je draai niet kan vinden! Komt wel :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, dat zal niet meevallen. Sterkte! Op school zal dat ook lastig zijn....
  Die draai komt wel, maar dat kan even duren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat valt niet mee Monique. Ik wens je veel sterkte toe.
  Ik ben zelf heel erg allergisch voor allerlei dingen en weet dat het niet meevalt soms. Ook het ziek zijn ervan is soms zwaar en moeilijk. Hopelijk knapt je zoontje op van de medicijnen.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijk Monique!
  Met lactosevrij dieet is het al opletten vind ik, maar dit is helemaal heftig!
  Sneu voor je zoontje!
  Strerkte ermee hoor!
  Groet, Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei! Dat is me al niet wat zeg....
  Sterkte.....
  Kan me voorstellen dat je het liedje meerdere malen per dag even opzet ;-)
  Houd moed....

  Lieve groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat sneu nou !!

  Moeilijk ook hoor lijkt mij! sterkte meid !! lieve groetjes ...........welterusten van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt super creatief koken!!
  Heerlijk hoor pannekoeken zonder ei ik heb ze jaren gegeten!! beetje zeemleer maar ach je moet er wat voor over hebben!!
  Mijn dochter heeft ook van alles en nog wat!
  Ik volg het niet meer hoor! Op dit moment zit ze onder de netelroos maar waar dat nu weer weg komt waaien is niet duidelijk!
  Succes hoor!
  lieve groet Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje,
  ben gister zelf met Sander naar de dokter geweest die zit onder de bulten tot in zijn gezicht toe. Van zijn scheenbeschermer heeft hij een plek op zijn schenen nou ik kan er bijna niet naar kijken zo erg lijkt wel een hele grote wijnvlek... Allerlei zalfjes gekregen en moet binnen een week weer terug. Dit is bij hem ook niet de eerste keer dat hij het heeft. Hoop dat dit voor jullie werkt, want is altijd zo sneu he!!!!!
  Enne sterkte nog met een man om je heen de hele dag hihihi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi,

  ik lees hier af en toe wel eens mee. Ik las dat je nu bij de allergoloog bent geweest voor je zoontje.
  Ben eigenlijk wel heel erg benieuwd hoe jullie allergoloog heet.....Heb nl nog nooit van onze allergoloog gehoord van zo'n dieet met dit soort klachten. Alleen als je allergisch bent voor banaan ed, maar niet omdat je histamine opkomt. Dit is nl logisch dat hij opkomt....want hij is overgevoelig voor de hond en de huisstofmijt :-) en dat is dus een histamine reactie!!!
  Heb je anti histaminica voor die huisstof? Het beste is gewoon saneren en af en toe anti-histaminica erbij.
  Ben dus zeer benieuwd naar de naam van die arts!

  GR en sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sterkte met alle beperkingen!
  Huisstofmijt, het zit overal. Maar als iets in de diepvries kan, tegen kou kunnen die beestjes niet. Dus als je het niet wassen kunt is dit misschien ook een optie?
  Je zoektocht is dus nu nog verder uitgebreid.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai zeg, dat klinkt moeilijk! Dat arme ventje toch!

  BeantwoordenVerwijderen