{ VOORBEREIDING }

Multitasking heet dat toch? Onder het klaarmaken van het avondeten (ik hou het nu door de week maar gewoon bij de simpele aardappelen, groenten en vlees combinaties), denk ik aan hoe we nu komende week de verjaardagstraktaties van zoonlief aan zullen gaan pakken en maak al denkend vast de traktaties voor alle leraren en leraressen klaar.

Het idee voor de leraren-traktatie kwam ook dit keer weer van de site van Party-kids. Simpel, maar volgens mij best een vrolijk kleinigheidje. Het is in ieder geval weer eens wat anders dan de standaard gevulde koek ;o)
Bij de supermarkt kocht ik drie doosjes Opkikker. Eigenlijk wilde ik er van die ijsprikkers bij hebben, maar die kon ik nergens meer te pakken krijgen. Daar voor in de plaats kocht ik bij de Hema twee zakjes Jip en Janneke rietjes. Voeg deze twee samen en zoonlief kan met een gezellig gevuld bakje de klassen rond.

Voor de klasse- en thuistraktaties heb ik gekozen voor pompoencakejes naar het recept uit Ecofabulous koken van Lisette Kreischer. Bij een plaatselijke taartenwinkel kocht ik een mini-muffinplaat met een zakje feestelijke cupjes. Denk daarbij de vrolijke ijsparapluutjes en volgens mij moet het een heerlijk vrolijke (en gezonde!) traktatie gaan worden.


Beperkingen kunnen ook verrijkingen worden. Dit is nu eens een goed voorbeeld van "the bright side of life"  ;o)

Zonnig en gezellig weekend!

5 opmerkingen:

 1. Dit ziet er zeer geslaagd uit hoor Monique........leuk !!

  Fijne avond lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig idee, ziet er erg vrolijk uit.
  Fijne zondag.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke traktatie.bij ons op school(ik was tot 1 januari 2010 juf in den haag) viel het wel mee met de gevulde koeken. het meest werd getrakteerd op Merci...harstikke lekker maar op een gegeven moment ga je wel denken.. Nee he weer Merci.....(en de kids krijgen het meest een zakje chips uitgedeeld0
  Het leukste zijn inderdaad de creatraktaties!!!
  Leuk hoor.voor mijn zoontje maak ik t ook liever zelf...vind t leuk om als ex juf(voorlopig) het goede voorbeeld te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een opkikkertje, daar zou deze juf héél blij mee zijn! Leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen