{ WARBOEL }

... in mijn hoofd.

Keek ik weken, maanden uit naar de periode dat ik meer tijd voor mezelf zou krijgen... nu heb ik het en weet ik niet wat ik moet doen. Niet omdat ik niets om handen heb, maar juist omdat ik zo véél wil doen.

Opruimen, ordenen, schoonmaken, boenen, handwerken, achterstallige naaiklusjes als gaten dichten en knopen zetten, tweedehands spullen en kleding op internet verkopen, boeken en tijdschriften lezen (stápels hoog liggen ze inmiddels), de moestuin vullen en bijhouden, weer meer bewust leven en kopen... moet ik nog meer?  :o(

Brrr... het is hoog tijd voor een overdenking. Wat ga ik aanpakken, hoe ga ik het aanpakken, wat vind ik belangrijk en wat niet? Herkennen jullie dit?

Ook mijn blog zit me niet lekker. Ben ik pas overgestapt op andere onderwerpen, meer knutselwerk en een andere lay-out, merk ik dat ik er toch mijn ei niet meer zo lekker kwijt kan. Ik mis mijn gewauwel over mijn groenten, het budgeteren, budgetkoken, consuminderen...

Mijn blog gaat in overdenking. Ik moet er eens even voor gaan zitten en bedenken wat ik nu eigenlijk wil. Begrijpen jullie dat?

Dat doet echter niets af aan het aantal blogvolgers dat ik nu heb natuurlijk. Ik heb al bijna een pakketje in elkaar en zal jullie die niet al te lang meer onthouden. Life should immers be fun?! Dus dát houden we er gewoon in. De fun  ;o)

Gezellig weekend allemaal en tot snel!

20 opmerkingen:

 1. Ik kan ook wel zo een warhoofd zijn. Wat mij altijd helpt zijn lijstjes maken. En dan in mijn agenda zetten wanneer ik wat wil doen. Wees niet zo streng voor jezelf hoor. Is echt niet nodig en het helpt je ook niet.
  Een heel fijn weekend,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt zo bekend, zo veel willen en zo veel van je zelf moeten dat je tot niets komt.
  Gewoon elke dag een goede daad .
  Dan komt het vanzelf goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volg gewoon je gevoel Monique, als je kind naar school is heb je gewoon een tijdje nodig om die tijd opnieuw in te vullen. Het hielp mij om daar een beetje structuur in te brengen, eerst dit daarna dat en dan tijd voor mezelf inplannen....Misschien wil je nu teveel tegelijk...en je blog: gewoon lekker kletsen over waar je zin in hebt, het hoeft toch niet een bepaald thema te zijn, gewoon als je wilt vertel je waar je mee bezig bent. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb daar ook altijd last, hoe meer druk erachter zit hoe meer er uit mijn handen komt.
  En als ik veel tijd hem dan doe ik juist het minst.
  En wat je blog betreft, je kunt het toch combineren.
  Consuminderen en leuke creaties gaan prima samen vind ik.
  Juist dan kun je zien dat het niet allemaal ach en wee is, ook al bespaar je.
  Ik zie het wel wat je besluit.
  Blijf je volgen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ken ik maar al te goed, die warboel. Ik heb nu vakantie (eindelijk uitrusten), maar als je ziet wat ik allemaal al heb gedaan en nog 'moet' doen... Gewoon rustig aan, prioriteiten stellen en genoeg tijd voor jezelf maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. niets moet gewoom doen zoals het komt ben het soms ook beu al die verplichtingen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Doen waar je je goed bij voelt, want anders kom je jezelf toch een keer tegen en heb je er geen plezier meer in, wat het ook is en wat je ook doet! Alleen de keuze moet jezelf maken :-)

  Een fijn weekend en zorg goed voor jezelf!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joh, relax. Je moet nog wennen aan de stilte om je heen. Dan wordt het druk in je hoofd. Bekend verschijnsel bij mama's ;-)

  Komt wel goed. En wat je blog betreft, de vorige layout en onderwerpen vond ik ook erg oke.

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Monique...dacht gisteravond opeens ik mis je kasboekje.en je verhalen hoe je met weinig de week door komt.....maar je kan toch gewoon een combi maken gewoon posten wat jij op dat moment leuk vind! ik heb nog zoveel dingen die ik kwijt wil en wil laten zien............kom er nog steeds niet aan toe ......maar ben van plan om lang te bloggen dus dat komt wel..........gewoon jezelf zijn en doen dat is het aller belangrijkste !!

  Doen wat jij leuk vind........en ach we zijn ook veel te druk met zijn allen..........niet dan?? ik vind je lay out echt netjes en super hoor!! nou kijk gewoon even en denk na wat jij wilt..............ik wacht het wel af wat gaat gebeuren.........fijn weekend lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Monique,
  Ik ken je blog alleen zoals het nu is.
  Dus ik weet niet wat je allemaal voor die tijd hebt rond gestrooid in blogland!
  Ik weet wel dat ik het bij jou altijd erg gezellig vind!
  Dus meid doe lekker wat goed voelt, ik ben nieuwsgierig hoor wat het ook wordt het blijft leuk want jij maakt hem en je persoonlijkheid straalt eraf!
  Nou heerlijk genieten van je vrije uren en vooral niet vervallen in alle dagen poetsen hoor
  Lekker knoeien en jezelf verwennen met dingen die jij leuk vind om te doen!!
  Een heel fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lastig is het soms maar ik sluit me bij de vorige blogsters aan. Lekker doen wat je leuk vindt. Ook bij mij loopt het anders dan ik gedacht had. Ik blijk graag en veel over de natuur maar ook over persoonlijke dingen te schrijven, had ik van te voren niet zo bedacht maar ik schrijf en laat zien wat ik op dat moment belangrijk vind of wat me bezig houd.
  En gewoon lekker lijstjes maken, en dan af gaan strepen. Rust in je hoofd komt dan vanzelf...lieve groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Monique,
  dat is zeker lastig hoor, als je hoofd zo vol is. Probeer eerst maar weer een beetje rust te creeeren. En wat je blog betreft. Je moet gewoon doen wat je zelf wilt hoor. Ik dacht eerst ook dat ik het alleen maar over mijn hobby's zou houden, maar eigenlijk is het gewoon een allegaartje. En toch ben ik er best een beetje trots op want het is hoe ik ben. Ik hoop dat het jou ook lukt om dicht bij jezelf te blijven.
  Fijn weekend,
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is zowiezo een grote stap als je kindje naar school gaat. Een nieuwe manier van leven is dat iets wat je uit moet puzzelen. Ik mis overigens je oude blog ook. Deze is erg stijlvol en mooi. De andere was spontaner. Paste meer bij mij(niks persoonlijks). Laat alles maar even bezinken, de oplossing komt vanzelf we langs.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar hoor.
  Doe gewoon de belangrijkste dingen zoals je eten en de was, en verder moet je doen waar je op dat moment fut voor hebt en zin in hebt, zou mijn moeder zeggen.
  Wat je blog betreft, schrijf wat je wilt!
  Alles is welkom!
  Groet van Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel herkenbaar. Maar dat gevoel van niet weten waar te beginnen verdwijnt, echt! Ik vond je verhalen over consuminderen, tuin ed erg gezellig, dus ga er gerust naar terug. Een blog moet iets van jezelf zijn en volgens mij moet je daar dus bloggen over waar jij zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh heel herkenbaar hoor, ik schrijf iedere dag een paar dingen op die ik perse wil doen en probeer me daar aan te houden!
  Groetjes en ik geniet van je blog,
  Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik vind beide blog erg leuk misschien kan je er en combi van proberen te maken. Ik vind het altijd erg gezellig om even bij jet kijken

  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gewoon doen waar je op het moment zin in hebt, ooit lost die warboel zich dan wel op.
  En bloggen? Ik blog over al wat ik kwijt wil, erg gevarieerd dus. Kan toch ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh, wat herkenbaar. Heb ik net een afsplitsing gemaakt van mijn persoonlijk blog en mijn crea blog, vind ik dat toch al weer jammer. Aan de andere kant ook wel handig, want zo kan ik zelf makkelijker dingen terug vinden. Je lay-out is mooi zo, (heel mooi), daarmee ben ik ook nog aan't goochelen. Gewoon lekker doen wat in je opkomt. Je aantal volgers is groot... Ik blijf hangen bij de 48 :(

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja Monique, het komt wel hoor! Zeg 's morgens tegen jezelf, dat en dat wil ik vandaag doen, niet teveel en als dat dan gelukt is, krijg je enorm tevreden gevoel omdat je doel bereikt is, dat geeft energie en zo kun je de volgende dag weer aan. Maar maak er geen probleem van als het niet lukt!
  Persoonlijk vond ik je vorige blog beter, juist omdat je consumindert en daar over nadenkt ben ik op je blog terechtgekomen. Kijk toen had iets "eigens", nu ben je voor mijn gevoel één van de velen.
  Maarrr.... hoe heeft je zoon het op school, want dat zou ik leuk vinden om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen