{ WIL JE LACHEN? }

Haha! Moet je dit eens zien:


Jaja... Mama heeft zichzelf weer eens wat op de hals gehaald. Maar ja... als je iets wilt leren...  ;o)

Vanmorgen heb ik eindelijk eens vijf (schijnt de "nieuwe vier" te zijn) sokkenbreipennetjes gekocht (ik dacht werkelijk dat ze me in de maling nam met die sateprikkertjes) en nam er direct een flexie sokkenwolletje bij. Nu alleen nog uitvogelen hoe ik ook alweer die rechte en averechte steek moest maken en dan hoop ik...  ;o)

Maar daar later mee over. Ik ga me nu eerst maar eens snel klaar maken voor mijn uitje van vandaag: ik ga op de Tupp bij Teunie!

16 opmerkingen:

 1. He Monique,
  Ik ben heel nieuwsgierig hoe die sokken gaan worden. Ik heb het ooit ook geprobeerd, maar het is niets voor mij, ik hou het bij de creatieve knutsels en kaartjes. Knap als het je lukt. Anders kun je aan die stokjes altijd nog kipjes rijgen en bij mooi weer op de bbq gooien HIHI.
  Succes.
  Groeten Miranda (www.laulijn.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Satéprikkerkes van Prym? LOL
  Succes met de sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk zeg dat je sokken gaat breien, ik doe het al een poosje en het is heel leuk. Ook ik gebruik die "satéstokjes" en als je het eenmaal gewend bent wil je niet meer anders! Succes, ik ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sokken breien kan ik al vijftig jaar op de Hollandse manier. Met lange breipennen. Maar ik ben nu ook begonnen op de andere manier. Ik zag het bij mijn vriendin; een Duitse van oorsprong. Het is wel vreselijk wennen, want de draad houd je nu in je linkerhand ipv. de rechterhand. Ik ben eerst begonnen met een vaatdoekje op een rondbreinaald. De "satéstokjes" zijn te kort voor zoveel steken. Maar mijn tempo is nu nog van een slak -op de gewone manier brei ik meer dan een sok per dag- nu doe ik er langer over, maar het komt wel. En ik heb geen pijnlijke schouder meer.
  Veel plezier met het nieuwe breien, op google kun je vinden hoe het moet.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is op de tupp ???

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig die prikkers. Ik vind je wol ook mooi. Ik heb het helaas nooit gekund. Kan nog geen eens een sjaal breien. Veell plezier ermee.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Ria: de dochter van Teunie had een Tupperware-party georganiseerd. Vandaar: op de Tupp ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je sokken gaat breien!
  Ik ben met een vestje bezig voor mijn dochter, maar sokken breien lijkt me wel moeilijk!
  Hou je ons op de hoogte?
  Veel plezier ermee hoor, ik vind breien wel leuk om te doen!
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een vrolijke kleuren om rond de stokjes te draaien! veel breiplezier, ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik dacht toch echt dat het sateprikkers waren! :D
  Leuk dat je naar Teunie bent geweest, ik las net een kort verslag op haar blog.

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, nog een sokkenbreister erbij.
  Die bamboe naaldjes breien heerlijk. Veel lekkerder dan metaal of kunststof.
  Als je even op youtube zoekt op 'knitting' dan vind je heel wat instructiefilmpjes over breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha helemaal geweldig joh!! Ik heb er al menige sokkenbreister mee in de weer gezien en ik moet zeggen: het resultaat mag er zijn dus ik zit er niet over in, zal best lukken!! En met al die tips hiervoor zeker! Mooie dag verder, groeten, Daniëlle PS de tomatenplant groeit lekker hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat grappig! sokken breien, komt het weer helemaal terug?! Ik weet niemand in mijn kringetje die het kan.. spannend, ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. 'k zou op dit moment erg goed kunnen gebruiken haha

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb het ook gewoon via internet geleerd, ik brei ze op een rondbreinaald, dat vind ik ideaal, veel succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Veel succes, het is niet zo moeilijk als het lijkt! Ik heb de sprong naar het sokkenbreien ook gemaakt en het is gelukt. Voor ideeen kun je goed op www.ravelry.com terecht. (wel even aanmelden) en er gaat een brei/haakwereld voor je open. Succes!!
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk gekleurd breigaren. Dat worden vast prachtige sokken. Laatst zag ik ook iemand breien met deze pennen en vroeg vol verbazing waarom ze met sateprikkers zat te breien.

  BeantwoordenVerwijderen