Ex-hemd

Ja hoor dames, maak je maar niet druk! Ik doe gewoon lekker mijn ding en neem absoluut niet te veel hooi op mijn vork. Beloofd!  ;o)

Terwijl vandaag - de eerste dag van de herfstvakantie - de gang overgenomen is door twee heerlijk spelende droppies, kruip ik maar weer eens achter mijn knutselbureau. Inmiddels zit de tweede was in de machine en hangt de eerste alweer te drogen.


Speciaal voor deze gelegenheid heb ik afgelopen weekend al mijn enkele-jaren-terug-gekregen-tweedehands-verjaardags-cadeau uit de kast gehaald: mijn lockertje.


Vijdag haalde ik al het gestreepte overhemd uit de mand om het volgens een gevonden (en uitgekleed) broekpatroon in stukken te knippen. Na de voor- en achterpanden uit het hemd zelf te hebben geknipt, tornde ik de knopen los en liet de mouwen nog even voor wat ze waren.


Vandaag heb ik de stukken onder de lokker doorgehaald en voor ik er erg in had zaten de stukken aan elkaar. Nog even in de oude doos zoeken voor een elastiekje en kijk eens:

Van oud...

... naar nieuw!!

Zoonlief heeft er ineens een nieuwe pyamabroek bij. Tróts dat hij is!  ;o)  Mét een heuse zak aan de voorkant, dat vínd 'ie me toch stoer!  ;o) Vanavond zal hij vast met een nieuwe broek naar bed gaan. Samen met een "oud" bovenstukje heeft hij weer een prima setje in de kast. O zo simpel. En o zo goedkoop!  ;o)

18 opmerkingen:

 1. Leuk idee. (De rugpanden van) oude overhemden kun je ook heel goed in quilts verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooohh, ik moet zo lachen om jou, van herkenning dus....ik deed vroeger ( jeetje dat klinkt oud!!!) precies hetzelfde voor mijn boys. En die waren er ook altijd zo groots mee! En ja het is het eerste verdiend toch?

  Lieve groet, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je kan uit de mouwen de pijpen knippen, zijn de zijnaden al dicht en kan je van de panden misschien nog een hesje maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee, ik heb vroeger ook heel veel van dat soort dingen gemaakt voor mijn jongens. Iedereen vond het altijd leuk en de jongens trots. Ik haalde ook oude truien uit en breide daar nieuwe van voor de jongens.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je mooi klaargespeeld en dat hemd is véél beter af nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, daar heb ik dus echt geen kaas van gegeten, hoor! Je had de uitleg net zo goed in het russisch kunnen doen. Ik wil op een naaicursus!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een stoere bink met zijn nieuwe pyamabroek. Je kon lekker je gang gaan met die knulletjes zo lekker spelend!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kerel met mooie pyamabroek. Goed gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er wel heel stoer uit dat mannetje.

  Groetjes zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig zeg, dat heb je knap gedaan. Ik houd wel van die ouderwetse gestreepte pyjama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Ik heb altijd veel bewondering voor mensen met zulke kwaliteiten. Helaas bezit ik die niet.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi MamaMonique.
  Ik jou ook weer gelinkt. Leuke blog trouwens!!
  Groetjes Consumpje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk gedaan! Hij is er maar wat trots mee.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je prachtig model om te showen!!! Leuk idee, zal ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. en leuk dat de broek geworden is!!!!!!!extra leuk toch zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed gedaan :-) Dat herrinert mij ook aan wat mijn moeder altijd deed met overhemden. Ik kreeg er jurkjes van.

  BeantwoordenVerwijderen