{ MET GEDULD }

Dat ik dat toch zou hebben. De rust, het geduld..

Vorige week woensdag. Met pennen en een bolletje aan het werk. Genoeg aantal lussen, de naalden heen en weer, netjes in de juiste steek.. maar toen.. meerderen! En dát had ik nog niet eerder gedaan! Afkanten oké.. maar meerderen?!?

Met mijn gekregen Phildar boekje erbij moest het gaan lukken. insteken, omslaan, doorhalen, niet af laten gaan, draadje hierlangs, draadje daarlangs, averechts... whelp! Maar goed.. het staat er dus het zal wel.


Woensdagmiddag.. de eerste vormen van de mouwtjes zitten er aan. Maar ik vind het niks. Uithalen de boel..
Donderdagmorgen.. met frisse moed begin ik vandaag opnieuw aan de mouwtjes. Maar ik vind het nog steeds niks..
Donderdagmiddag.. behoorlijk veel sneller dan de steken er op gingen, trok ik ze er weer af. Het kon mijn goedkeuring nog steeds niet krijgen..


Vrijdagmorgen.. eerst maar eens langs de wolkraam op de markt. 'Hoe doe ik nou..' Hoephoep! Hoephoep? Ja, kijk maar: hoephoep.. En verdraaid.. Eenmaal thuis pakte ik de pennen er weer bij en voor ik er erg in had zaten de mouwtjes naar mijn zin.

Het is even werk en ik moet mijn kennis qua breien wat bijspijkeren, maar oh oh oh.. wat wordt het al een gezellig vestje!

12 opmerkingen:

 1. Breien blijf ik altijd wel lastig vinden, meerderen, afhalen gelukkig kan ik nog even naar me moeder hiervoor. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik ken het fenomeen. Hoe moet dat nou, ziet er niet uit. Op Youtube kijken, en nog een keer kijken, en nog een keer kijken, aha, oke, proberen, proberen, proberen, maar uiteindelijk lukt het wel! Veel plezier verder en voor je het weet ben je een allround breister! Groetjes, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De aanhouder wint! Goed dat je stug bent blijven volhouden. Ik vind je vestje - of wat er nu voor moet doorgaan ;)- al helemaal leuk worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het echt niet meer weet dan kijk ik altijd even op youtube. Een mooi kleurtje heb je voor het vestje. Het wordt vast heel mooi.
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor, dat je de handdoek nog niet in de ring hebt gegooid.
  Leuk detail, dat horloge op de eerste foto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zet door !! je kan het......hihihihi!!.....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is helemaal nog niet tot me doorgedrongen dat jullie dat natuurlijk niet meer op school hebben geleerd! Ik heb nog breiles gehad in de derde klas (en dan kregen de jongens ondertussen leuk handarbeid, grrrrr). Ik heb er vooral frustraties van overgehouden, maar meerderen kan ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En zo leren we elke dag weer wat :) Ziet er netjes uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat goed dat je zo doorgezet hebt! Bij mij zou het waarschijnlijk in de kast beland zijn om er niet meer uit te komen *Ü* Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,
  Ja, als het niet naar je zin is dan is uithalen de enige optie. Wel jammer van al je werk, maar anders blijf je zitten met een breiwerk waar je echt niet tevreden over zult zijn...
  Succes er verder mee en ook heel veel plezier er verder mee...
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen