{ BOEK REVIEW }

Een tijdje terug vroeg mijn vriendin of ik haar wilde vertellen welk boek van Amanda Blake Soule ik haar aan zou raden. Ik kan en mag zeggen dat ik al haar boeken (3 stuks) in huis heb, dus Charlotte, hier komt mijn review!


The Rhythm of Family

Een boek van niet alleen Amanda, maar ook van haar man Stephen. Het hele boek bestaat uit een vertelling van 12 maanden; dus een jaar rond. Beide personen vertellen hun eigen ervaring of herinnering aan een bepaalde periode van het jaar en per maand staan er diverse creatieve (seizoens)bezigheden genoemd. Ikzelf heb me opgelegd niet meer dan één hoofdstuk per maand te lezen, waardoor ik dus werkelijk een jaar lang, ieder seizoen, met de Soule's mee kan lezen. Héérlijk!

The Creative Family

Het tweede boek dat ik van Amanda in huis haalde is een boek vól van creatieve ideeën en uitspattingen. Uit dit boek haalde ik onze nieuwste familietraditie (ik vertel het jullie echt later nog) en kreeg het gevoel meer te kunnen betekenen voor niet alleen mijn familie, maar ook voor de 'communitie' (gemeenschap) om ons heen. Niet dat ik of wij hier al heel erg mee bezig zijn of ons er ingestort hebben, maar de zin, het gevoel en de 'drive' zijn mede door het lezen van dit boek bij ons wel wakker geschut.


Handmade Home

Dat wordt een lastige. Want omdat ik me zo lekker aan het inlezen ben geweest in 'The Rhythm of Family' en 'The Creative Family', is dit laatste boek er tot nu toe maar bij blijven liggen. Of toch niet? Want door het bladeren door dit boek alleen al, heb ik een wonderlijk droomkussen voor mijn oudste gemaakt en ben ik ineens de inspirator voor enkele dekenstiksters geworden.. Dit laatste boek vind ik alleen al door de inspirerende foto's (die trouwens in alle drie de boeken flink aan te prijzen zijn) een aanrader. Van oude-kussensloop-jurkjes tot een lappendeken, van een schoudertas tot zelfgemaakt maandverband (!). Net als 'The Creative Family' een boek met duidelijke werkbeschrijvingen en heerlijke eigengerijpte hersenspinsel van Amanda erbij.

Tja.. eigenlijk kan ik maar één advies geven: kijk de Sint dit jaar maar eens extra lief in de ogen. Want om nou te moeten kiezen tussen deze drie?  ;o)

12 opmerkingen:

 1. Ojee, ojeee.......ik denk dat ik de lieve Sint en zijn Pieten moet uitnodigen op een driegangen diner. Mijn lijstje word inderdaad wel errugh lang als ik dit zo lees !Dat word een moeilijke..... Dank voor je hulp, ik ga er eens een paar nachtjes over slapen. (of ik geef natuurlijk de Sint het mailadres van de kerstman hihi) Dank ! Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral nummer twee en drie spreken me aan! Zijn de boeken ook in het Engels geschreven?
  Ik heb gelukkig nog een vvv-bon liggen, dus dan heb ik er eventueel al één! :-)
  Geniet van het lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry.. forgot to tell.. Alle boeken zijn niet vertaald, dus engels geschreven!

   Verwijderen
 3. Hoi Monique,
  Ik heb net even de kerstman en sinterklaas gesproken......ze zijn samen even gaan zoeken op Amazone......en alle drie de boeken zijn aangeschaft voor E35,00!!!!!! BIG ;))))))) Reken maar dat ik lekker slaap.......Hoeveel nachtjes is het nog tot 5 december..... ? oja...Ik ben zelf 30 novemebr jarig ; dat zijn alweer 5 nachtjes minder. Ik denk dat ik maar SNEL ga slapen....Welterusten (dat gaat wel lukken nu!) Dank, dank dank ! Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lijken me leuke boeken.dank je wel voor de tips....maar dat enegels...........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat boeken je op deze ideeen brengen. Ben nu wel benieuwd naar je nieuwste familietraditie. Lekker tegenstrijdig woord: nieuwst traditie...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zo die boeken, jammer dat er geen Nederlandse varianten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien worden ze nog wel eens vertaald?! Maar ik ga toch voor deze varianten. Ik had al eens revieuws gelezen op amazone, maar dat vertrouw ik eigenlijk niet zo. Leuk dat jij er zo enthousiast over bent, ik ga ook de kerstman een verlanglijstje sturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijken me ook prachtige 'kijkboeken'!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi,
  dat ziet er heel erg interessant uit. Ik ben jammer genoeg al uit de kleine kinderen, maar voor een gezin met opgroeiende kinderen klinkt dit heel erg goed.
  Een heel fijn weekend en heel hartelijk dank voor het bezoek aan mijn blog ; )

  BeantwoordenVerwijderen