{ MIJN EIGEN LAPPENDEKEN (deel 1) }

90 x 200
90 : 15 = 6
200 : 15 = 13,3
6 wordt 7
13,3 wordt 14
7 x 14 = 98
98 : 6 = 16,3
per kleur 16 vakken (plus een beetje)

Capito?


Opnieuw.. Gewoon even opnieuw.. Maar dan met een deken waar ik achter sta. Hou het er maar op dat je het niet hoeft te begrijpen, het is iets persoonlijks. Vanaf nu ga ik aan de gang met mijn eerste (tweede) echte lappendeken... Maar wel samen met jullie  ;o)

Leuk trouwens om - ondanks mijn stopje - achter de schermen toch van jullie voortgang te mogen horen. Dacht ik juist eerder dat ik het maken van de deken toch in mijn eentje zou gaan doen, blijken er wel degelijk dames aangestoken te zijn en mee te willen doen aan de zelfgemaakte lappendeken. Top!

Ik (we) begin(nen) dus even lekker helemaal opnieuw en start(en) met het knippen van de lapjes. Ik ga voor een 15x15 vierkantje en ben er voorlopig wel even zoet mee. Doe je (weer/nog) mee?

15 opmerkingen:

 1. Wat grappig een groot aantal van deze lapjes heb ik ook onlangs gekocht ;-)

  Veel plezier met het maken van je lappendeken! Ben heel benieuwd!

  Groetjes, charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik doe mee met de (vernieuwde) lappendeken.
  Ik heb er zin in!
  Groetjes van Corien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Halo Monique,
  ik had je al een mail gestuurd om te vragen of ik mee kon doen met de vorige lappendeken. Doe nu graag mee met lappendeken nr. 2.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stofjes heb je gekozen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe niet mee, maar ben vooral benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe niet mee, maar volg je vorderingen wel. Ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke frisse kleuren! Word deze voor jullie boy?

  (En bedankt voor je tip...)
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Monique,
  Zomaar even landde ik op je blog. Ziet er leuk uit en je hebt leuke ideeen. Succes met de lappendeken.
  Hartelijke groeten uit Mozambique, Willemijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk, ik doe nog steeds mee. Een beetje op de achtergrond.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik lappendeken hoor spits ik gelijk mijn oren.....zo heet mijn blog en er worden veel dekens gemaakt.
  Leuk dat je ook een lappendeken gaat maken en het is zo heerlijk om onder te kruipen.
  Wil je graag blijven volgen en je hebt een tof blog.

  Vrolijke groetjes Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb je een tip hoe je de lapjes het makkelijkste/netst in 15 x 15 kunt knippen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte gebruik van een vierkante (handwerk)liniaal, maar je kunt welk soort voorwerp gebruiken. Kijk gerust je huis eens rond. Heb je misschien een (vierkante) bloempot, schaal, (kinder)boek, spel of productverpakking staan? Alles kan hierbij helpen. Uittekenen met een geo-driehoek kan je helpen de hoeken mooi op 90 graden te krijgen.
   Succes!

   Verwijderen