{ MIJN EIGEN LAPPENDEKEN (deel 3) }

Alles was klaar. De foto's, de pc, een grote kop thee.. Maar ik kreeg me toch een hoofdpijn! Zo één waarbij je van narigheid je ogen liever even niet meer open wilt doen en je beter je hoofd niet te ver voorover kunt bewegen...  Dus liet ik alles maar staan zoals het stond, pakte een paracetamolletje en liet me achterover op de bank ploffen. Oudste bij een vriendje, jongste op bed, twee kussen in mijn nek, BBC op Bargain Hunt en even, héél even..  Maar ik ben er ook vandaag weer; zij het wel wat later dan normaal  ;o)  Ga je weer mee?

Voor de maak van onze eigen lappendeken hebben we eerst al de stoffen uitgezocht, daarna de benodigde lapjes in een zelfgekozen figuur gesneden of geknipt en de laatste keer hebben we het over het 'proef-leggen' en in stroken naaien van die lapjes gehad. Hieronder heb ik het nog eens voor je in beeld gezet.

Lapjes knippen
'Proef-leggen'
Markeren
Per strook bundelen

De volgende stap die we gaan maken is het aan elkaar zetten van die gemaakte stroken. Nu heb ik in eerste instantie een beeld in mijn hoofd gehad van een 90 x 200 deken. Bij het 'uitleggen' van de vierkantjes was ik ook nog tevreden, maar toen ik eenmaal de stroken aan het naaien was, vond ik het toch wat aan de smalle kant. Onder het genot van - pak-hem-beet - een litertje of drie aan thee, tipte mijn vriendin me dat ik natuurlijk best de stroken nog kon herschikken. En yes.. why not? Het is tenslotte mijn deken?

Vanmiddag (nog voor de hoofdpijnaanval) legde ik mijn gemaakte stroken nog eens uit over de vloer, maar haalde van de lengte twee stroken af. Deze legde ik er aan de zijkant naast en ja hoor.. dit beeld beviel mij veel beter  ;o)


Op dezelfde manier als we eerder de vierkanten in stroken naaiden, zetten we nu de stroken aan elkaar vast. Zorg er voor dat de naden goed gestreken zijn, speld de naden op je gemak netjes op elkaar en haal de stroken daarna weer 'voetje-breed' onder je naaimachine door. Piece of koekje, niet?  ;o)


Laten we dan maar snel weer aan de slag gaan. Want moet je eens zien wat je al krijgt van twéé aan elkaar genaaide stroken... Succes!

10 opmerkingen: