{ MIJN EIGEN LAPPENDEKEN (deel 5) }

Tja.. met het schaamrood op de wangen, zal ik het zo maar omschrijven? Want wat is nu toch het geval:

Doordat ik zó in gedachten bezig ben geweest met het juist in elkaar zetten, het stap voor stap foto's maken en een juiste volgorde aanhoudend, ben ik stap 5 van de lappendeken finaal vergeten uit te voeren!  *Ü*

Stap 5 is het doorstikken van de deken (of de lappen over het gehele oppervlak nog eens aan elkaar zetten). Niet dat dit nu echt een vereiste is voor de deken, maar een leuk effect geeft het wel. Daarbij blijft de binnenvoering ook nog eens mooi op de plek zitten. Zeker dus een aanrader  ;o)


Je kunt de deken op de naad van de blokken nog eens doorstikken. Dat kan per regel, per twee regels, van de ene naar de andere kant, in een vierkant, diagonaal over de blokken, voetje breed naast de naden... Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. Pak gewoon de kant die jij het leukst vindt! Ik denk dat ik nu nog maar ga voor het alleen vastzetten op de 'kruispunten' óf het stikken van een vierkant (blokbreed). Maar eerst maak ik nog de laatste steken aan de bies. Kan ik de laatste stap volgende week weer vol trots aan jullie laten zien  ;o)

Lukt het jullie al zelf een deken in elkaar te zetten?

7 opmerkingen:

 1. Hoi Monique,
  Ik heb afgelopen zomer ook een quilt gemaakt, voor jongste dochter. De lapjes voor een quilt voor oudste liggen geknipt klaar. Voor de voering kocht ik bij Ikea een fleecedeken voor slechts 1,99. Lekker zacht en lekker warm. Alles heb ik destijds diagonaal doorgestikt, over alle blokken en het geeft inderdaad een heel leuk effect. Het kon ook omdat dit allemaal vierkantjes van 10x10 cm waren. Het exemplaar voor oudste dochter gaat worden gemaakt van stroken van 20x5 cm, omdat de door haar uitgezochte stof bestond uit lange stroken. Die ga ik lekker langs de naden doorstikken... Zo steek je overal weer wat nieuws op en worden we steeds wijzer... Zo leuk om te doen is dit allemaal..
  Jouw kleurkeuze is heerlijk, lekker vrolijk... Wat wordt-ie prachtig.
  Ik wens je een fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de deken heel mooi, en die bies maakt het af! Prachtig werk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu je kunt deze juist heel gaaf afwerken door op de kruispunten knoopjes te zetten en als je dan allemaal verschillende gebruikt, krijg je een heel speels effect! Veel plezier ermee! Wordt vast gaaf! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi hi, ik dacht ook al, waar blijft dat doorpitten nou? Heerlijk en herkenbaar als je zo geconcentreerd bezig bent met iets ;)! Je deken ziet er geweldig leuk uit, hier kun je echt trots op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem erg mooi geworden, mooie stofkeuze ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zal ik je heel jaloers maken? Ik heb een voetje gekocht m'n naaimachine, speciaal voor het the ditch doorst werkt ideaal! Al gaat het zonder natuurlijk ook prima..

  BeantwoordenVerwijderen