{ MIJN EIGEN LAPPENDEKEN (deel 6) }

Het is zover. Vandaag het allerlaatste deel van onze eigen lappendeken. Ben jij er al klaar voor?

Nu het kleed zo goed als af is, blijft er nog een kleine afwerking over: het 'gouden' randje om je werk  ;o)

Voor mijn deken haalde ik (weer op de markt) 6 meter biaisband. Met het machine naaide ik één kant helemaal rondom vast, met de hand zette ik tot slot de andere kant. Inderdaad, zes meter, allemaal steekjes, met de hand. Maar dan heb je ook wel wat hoor! Kijk maar:Als de band helemaal rondom vastgenaaid zit, sla je het dubbel, naar de ándere kant van de deken (wederom in mijn enthousiasme.. sorry.. *Ü*.. geen foto..). Maak nu met naald en draad een steekje in de onderste vouwrand van de band en haal vervolgens éen steek op' van de de steken die je net met het machine voor het vastzetten van de band hebt gemaakt. Snap je wat ik bedoel? Je werkt komt er dan zo uit te zien:


Links op bovenstaande foto zie je hoe de band nog vastgezet moet worden. Hieronder zie je hoe het er dan uiteindelijk uit komt te zien.


Ik hoop dat het jullie door de weken heen duidelijk is geworden hoe je op een eenvoudige manier een eigen lappendeken kunt maken. Persoonlijk vond ik het leuk om jullie stap voor stap mee te nemen in dit proces, al moet ik toegeven dat het maken van een stappenplan mij niet altijd even makkelijk is gebleken  ;o)

Volgende week hoop ik een bericht te kunnen maken met niet alleen mijn deken, maar ook met een aantal van jullie gemaakte exemplaren. Zou dat gaan lukken? Je kunt me een foto sturen via craftsnskills (at) gmail (dotcom). Ik kijk alvast uit naar volgende week. 

Doe allemaal voorzichtig, de komende dagen met de gladheid en sneeuw en natuurlijk een fijne pakjesavond!

7 opmerkingen:

 1. Het wordt heel mooi! Knap hoor. Over het weer ... ik moest vanmorgen krabben! En er was gestrooid :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij ziet er prachtig uit. Misschien dat ik me er ook eens aan waag. Waar haal jij die leuke stofjes vandaan? Het lijkt me zo leuk om een heel persoonlijk dekentje te maken met stoffen van kledingstukken die je niet meer aantrekt. Maar dat lijkt me wel lastig. Bovendien knip ik niet graag in kledingstukken die nog goed zijn en doorgeschoven kunnen worden naar andere mensen. Maar ik vind deze deken wel erg mooi van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Monique,
  Ik had afgelopen zomer al een quilt gemaakt, ik stuur je evengoed een foto hiervan toe. Ik heb alleen een heel andere rand gemaakt. Ik werkte de drie lagen naar binnen en stikte deze door. Dat gaf geen mooi resultaat, maar dat gaf niet echt want ik had toch al bedacht er een randje omheen te haken. Eerst rondom een festonsteek en in de lusjes daarvan haakte ik een picotje... Ik ben er zelf helemaal weg van. Dat is het enige dat niet overeenkomt met jouw deken, maar verder heb ik het op ongeveer dezelfde manier gemaakt...
  Ik wens je een geweldig mooie pakjesavond met man en twee kids...
  Geniet ervan.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je deken is echt heel mooi geworden!
  Ik doe nog steeds mee, maar loop erg achter.... Het lukt mij dan ook niet om hem volgende week af te hebben. (Wordt vervolgd.)
  Ik vond de tip van het Ikea dekbed wel heel handig en heb er meteen een aangeschaft.
  Groetjes van Corien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is tie mooi geworden! Ondertussen heb je mij ook aangestoken :-) 'k Heb al lapjes verzameld, maar er ontbreekt nog 1 lapje in de goede kleur om het wat meer pit te geven, dus daar zoek ik nog even naar door. Ondertussen wil ik op de effen lapjes nog wat borduren, dus volgende week ga ik niet halen...
  Enne jouw blog oubollig?!?!?! Juist helemaal niet, hij geeft me bergen inspiratie! (Of misschien ben ik ook zo'n oubollig type... ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je deken is prachtig! Wat een goede tip om steken op te nemen van het machinale stiksel. Dat ziet er echt netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige deken! En wat heb je een leuk blog!

  BeantwoordenVerwijderen