{ MIJN EIGEN LAPPENDEKEN (show & tell) }

Woensdag hé? Handwerkdag hier in huis. En stiekem hier op het net ook automatisch de dag der lappendeken geworden.. Hoe is het jullie vergaan? Hebben jullie de stap der lappendeken durven nemen? Zijn er lapjes gekocht, geknipt, gesneden of al aan elkaar vast genaaid? Och ik ben zó benieuwd!  ;o)

Zelf heb ik de deken al weer een dik weekje klaar en is het met veel liefde in ontvangst én gebruik genomen. Alleen dáárom zou ik je al willen adviseren eens een gokje te wagen.. Kijk alle stappen nog eens rustig door en zie dat het maken van een eigen lappendeken helemaal niet zo moeilijk is als het misschien lijkt. Het is zelfs gewoon léuk om te doen!

Hieronder zie je foto's van mijn eigen deken:
Zelfs toch ook nog met een doorgestikte binnenrand, kun je hem zien? Ik maakte het 'twee-blokken-breed' (gezien vanaf de voorkant) en in het midden maakte ik voor de symmetrie nog een recht gestikte lijn.

Omdat ik hoop dat er na deze deken nog meerdere volgen (óók vanaf jullie kant (!)), zal ik alle 'deken-foto's' op het tabblad 'Mijn eigen lappendeken' laten zien. Daar vind je onder andere ook de links naar de verschillende stappen, zodat alles later ook nog eens makkelijk terug te vinden is.

Mocht je dus ook een deken hebben gemaakt en ben je daar nét zo trots op als ik met deze deken ben? Mail dan gerust een foto aan me door; ik zet ze er graag allemaal bij!

16 opmerkingen:

 1. Misschien begin ik er ook nog eentje, maar wel met vertraging ;) die van jou ziet er zo leuk en fleurig uit, mijn naaimachine heeft binnenkort wel een nieuw project nodig. Nu alleen nog de stofjes en de tijd vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de zekerheid moeten quiltnaden eigenlijk veel dichter bij elkaar worden gemaakt, dus diagonalen erin gemaakt zouden de deken en de tussenvoering al een langer leven geven. Maar voor een eerste ziet deze er prima uit, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik in eerste instantie ook willen doen, maar ik was zo met de bies bezig, dat ik helemaal vergat door te stikken... ;o)

   Verwijderen
 3. Hij ziet er schattig uit, en net als Lida al schrijft, is het beter om de blokken met een raster door te stikken, of je naait knopen door alle lagen in het midden van elk blok vast, om de tussenvulling beter op zijn plaats te houden tijdens het gebruiken en wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem heel erg mooi geworden. Hier door allerlei omstandigheden nog niet aan een eigen deken toegekomen, en zoals het er nu naar uitziet zal dat voorlopig ook nog niet gebeuren. Maar hij staat al op mijn to do lijstje van dingen die ik in de toekomst nog wil maken en dan zal ik zeker de afdeling "mijn eigen lappendeken" weer even bezoeken.

  groetjes Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal gaaf! Wat zal dat heerlijk slapen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig geworden, zo netjes afgewerkt.
  Ik heb heel wat van dat soort dekens gemaakt voor m'n kinderen.
  Er is er nog één over, die ligt op Liese haar bed in Groningen.
  Ik zal vragen of ze er een fotootje van wil maken...dan stuur ik 'm naar je op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke deken.. Ik roep vanaf mijn trouwen (1.5 jaar geleden)steeds dat ik een deken ga maken, voor op ons bed. Maar het komt er steeds niet van.. Ik ben nu een gehaakte sprei van granny squares aan het maken. Ook erg leuk! Voor zo'n grote deken vind ik het stof ook vrij prijzig, misschien kijk ik ook wel op de verkeerde plaatsen hoor. Nou, wie weet.. maar nu eerst deze gehaakte deken eens afmaken!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt ook heel goed gebruik maken an oude lappen, zoals bijvoorbeeld papa's overhemden, de shirts van kinders, een oud tafellaken van oma.. Succes met de squares!

   Verwijderen
 8. Dat zou best eens een leuk project zijn. Ik heb nog zoveel lapjes uit de tijd dat ik heel veel naaide. Het kriebelt wel om het weer op te pakken! Jouw lappendeken is erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. supersuperleuk! hij is echt heel mooi geworden en ik houd het in mijn achterhoofd...wie weet waag ik de sprong nog een keer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat KNAP dat je zo'n KUNSTWERK hebt gemaakt, het is echt een prachtig LAPPENDEKEN geworden ! De kleuren en prints zijn ook zo mooi op elkaar afgestemd. Daar mag je TROTS op zijn hoor ! Het begint hier in ons kleine Groningse huisje ook al te kriebelen, ik ben bijna aangestoken met het LAPPENDEKENVIRUS. DANK dat je dit met ons wilde delen. Een hartelijke groet, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,
  Hij is echt hartstikke mooi geworden zeg. Wat een heerlijk rijk gevoel hè, zo'n warme deken in huis... Dit is genieten hoor.
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moooooi! En eh... Je hebt me zó besmet dat ik er nu met 2 tegelijk bezig ben *Ü* Eén kleintje voor straks in de kinderwagen (beetje in de kleuren en stijl die jij ook gemaakt heb omdat het voor een jongen of meisje allebei moet kunnen) en één met roosjes, roze en geborduurde sara kay's voor dochterlief. 'k Wissel het dus af: dan weer een uurtje blokjes snijden, dan achter de machine, of eerst maar weer eens aan het borduren. Foto's volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen