{ SCHRAPEN }

Néé... niet schràppen... schrápen!

In een tijd waarin de kinderen flink hieperdepiep worden gemaakt, kun je als ouder haast niet achter blijven. Uit alle hoeken en gaten probeer je leuke, vrolijke, verantwoorde of soms ozo foute cadeautjes bij elkaar te zoeken. Je wilt je kind de dag na Sinterklaas toch ook een beetje mee laten doen met de opschepperij onder elkaar. Elk jaar lijken de cadeaus groter en gekker te worden; de hoeveelheid pakketten met de welbekende bouwblokjes er in, tablets, spelcomputers..

Nu was het bij ons zo dat ik halverwege het jaar al op zoek ging naar diverse cadeautjes om de zak aan het einde van het jaar gevuld te krijgen en de knip niet helemaal leeg te laten vallen. Dit jaar is het me door alle gekte en drukte niet gelukt me hierop voor te bereiden en begint die knip - mede doordat nog niet alle financiën lopen zoals ze zouden moeten gaan - nu toch aardig leeg te raken..


Klap op de vuurpijl is dat oudste dit jaar voor het eerst actief mee gaat doen met het grote Sinterklaasfeest op school: er zijn lootjes getrokken, er moet een surprise worden gemaakt! Natúúrlijk iets waar deze mama stiekem toch wel erg blij van wordt (vanmiddag gezellig samen aan de knutsel!), maar owee.. was die knip voor deze week op een kleine anderhalve euro na niet leeg?  :`(

Gelukkig heeft mama ergens in huis nog een potje staan, je weet wel, voor achter de hand. Maar wat als..


We weten nog de nodige vier à vijf euro uit het potje te vissen, gaan vanmiddag het gewenste cadeau in huis halen en met z'n drietjes aan de knutsel. Warme chocolademelk met slagroom, wat kruidnoten erbij.. Gezellig!
Maar dan moeten de uitgaven voor deze week wel klaar zijn hoor!  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Nou, ik moest deze week nog denken aan gezinnen zoals jij. Mijn dochter heeft maar liefst 3 lootjes getrokken (school, vereniging, cathechisatie). Bedragen: 5 euro/5euro/3-5 euro..., samen goed voor minimaal 13 euro. Nu heeft ze gelukkig 2 meisjes getrokken en worden creatieve kadootjes zéér op prijs gesteld, maar toch... En mijn andere dochter gaat óók nog lootje trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier krijgen ze op school allemaal van groep 5 t/m 8 het geld om een kadootje te kopen. Ik geloof dat het 4 euro per kind is. De kosten voor de surprise betaal je wel zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dit ook nog wel van vroeger. Maar met een mooie geknutselde suprise doe je het vaak ook al prima. Ik had vroeger ook altijd zo 'n reserve potje.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met dit soort dagen ben ik wel blij dat we niet veel aan tradities doen. Geen sinterklaasfeest voor ons, maar ik kan mij voorstellen dat als je kinderen hebt dit natuurlijk anders gaat. Succes met knutselen voor de surprise!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons krijgen ze het cadeautje van de ouderraad en de suprise betaal jezelf. MAar daar heb ik nog nooit een cent voor betaald. Dat kun je zo duur en goedkoop maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Monique,
  Ja, dit wordt best een dure tijd natuurlijk, los van alles wat je toch al voor je kiezen kreeg. Want je zult toch ook wel een en ander voor je nieuwe huis hebben moeten aanschaffen...
  Maar ja, je kunt toch ook die kleintjes niet teleurstellen de komende weken... Ik vind het super knap van je dat je het weer voor elkaar krijgt, nu voor deze surprise, en de rest zal ook wel goed komen...
  Ik wens je alvast een fijne dag morgen,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar creatieve kadootjes hoeven echt niet duur te zijn, ga eens langs bij de Action voor weinig heb je wat .

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Monique,
  Wat mijn moeder vroeger vaak deed, en ik nu soms ook weer doe, is in de loop der tijd proefexemplaren aanvragen (bijv. van tijdschriften, DVD's of verzorgingsproducten) en deze dan wegleggen, om cadeau te geven tijdens Pakjesavond. Ik denk dat je er nu ook nog op tijd bij zou kunnen zijn. Kijk maar eens op:
  - http://www.eo-acties.nl/gratis/gratis-dvd
  - https://actie.ad.nl/gratissuskewiske/
  - http://www.weet-magazine.nl/home/proefnummer/1
  - http://www.hetgezondevoorbeeld.nl/voorleesboekjes/
  - http://www.bamboeclub.nl/nl/actie/gratis_pipapanda/
  Soms heb je ook van die geld-terug-acties op bepaalde producten, moet je even de tijd voor nemen om je gegevens e.d. in te vullen, maar uiteindelijk heb je dan een gratis cadeautje.
  Ik weet hoe lastig het kan zijn, maar ook voor jullie wordt het vast en zeker een fijne Sinterklaas!
  Heel hartelijke groeten, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik (die het denk ik wat ruimer heeft) vind de kosten voor de sinterklaascadeau's niet leuk meer. Vandaag alle mogelijke folders erop nageslagen voor leuke en betaalbare (ca. 2, 50) cadeaus. Nee hoor ... minimaal e 5,00 (schoencadeau's???) en gemiddeld E 50,- voor 1 cadeau.... waar moet het heen met die gekte.......

  BeantwoordenVerwijderen