{ WHILE HE IS HUNTING }

Het (mooie) verhaal van eerder deze week is nog niet helemaal af. Stiekem zit er nog een klein staartje aan, zeg maar.. Want hoe mooi het ook lijkt dat twee jeugdvrienden elkaar weer in de armen hebben mogen sluiten; in de afgelopen jaren hebben we allebei onze eigen weg gelopen.. In de afgelopen periode hebben we persoonlijk beslissingen over onze toekomst genomen.. Niet wetende hoe de toekomst zijn eigen richting zou nemen, werden knopen door gehakt, uitdagende stappen genomen..


Voor mij persoonlijke waren de stappen niet zo zeer groot, wel uitdagend. Letterlijk pratend tegen mezelf werd de beslissing genomen (nog) meer voor mijzelf en de kinderen te gaan zorgen. Nog meer onafhankelijk te zijn van de mensen en vooral de 'grote, boze' industrie om mij heen. Stukje bij beetje, stap voor stap kleine veranderingen doorvoeren en mijzelf steeds weer nieuwe en uitdagende vaardigheden aanleren.

Ook mijn partner heeft zich over zijn toekomst gebogen en keuzes gemaakt, al had één van die van hem wél wat verder strekkende gevolgen. Door te luisteren naar zijn hart, te doen wat in het diepste van zijn 'zijn' goed voelde, gaf hij zijn huis, baan, álles op en vertrok voor bijna een jaar naar Finland. Hemelsbreed zo'n 1600 kilometer verderop, een opleiding tot International Wilderness Guide, nu zo'n vijf weken geleden.....


'Probeer in álles een stukje positiviteit te vinden'; woorden die me elke keer weer rust en energie geven. Niet altijd even makkelijk, dat geef ik eerlijk toe. Maar ook de situatie waarin we nu als loving couple onverwacht beland zijn heeft zijn positieve kanten. Het ís niet leuk je partner niet naast je te hebben, het ís niet leuk feestdagen alleen te moeten vieren terwijl je een relatie hebt, maar weet je? Elkaar een jaar lang niet vast kunnen houden, niet 'real-time' kunnen spreken, maar wél elkaar vertrouwen, volledig los kunnen laten en stimuleren in de keuzes die een persoon maakt om te zijn wie hij of zij in werkelijkheid is, is dat niet het mooiste wat je binnen een relatie kunt hebben? Liefde, maar vooral het vertrouwen in elkaar?

Photo by Chris Mount Adventures

Wie een beetje wil proeven hoe het is om een jaar lang in de wildernissen van o.a. Finland, Rusland en Lapland te vertoeven, wie graag eens een 'off the grid-recept' wil uitproberen of wie gewoon nieuwsgierig is naar wat voor een soort persoon de rest van zijn leven met mij wil delen..  ;o)  Twee medestudenten houden wekelijks een blog bij over de uitdaging die ze zijn aangegaan. Neem gerust zelf even een kijkje bij Chris of Thierry, dan ga ik hier weer verder met een nieuwe opgezet brei project. Nu jullie weer helemaal up-to-date zijn, ga ik vanaf volgende week weer gewoon verder met berichten over mijn eigen traditional 'of the grid' skills  ;o)

Mooie week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten