{ HERFST }

Héérlijk! De échte herfstige dagen lijken eindelijk aangebroken. Voor eventjes, ik heb de weersvoorspelling voor komende dagen ook wel voorbij zien komen, maar vandaag.. Vandaag voelde ik voor het eerst weer dat heerlijke herfstige genot..

Vanmorgen op weg naar school; we namen de benenwagen. Langs de grote weg al flinke hopen (natte) bladeren waar mijn kids (uiteraard!) heerlijk doorheen rennen, de bladeren vooruit en omhoog schoppend, met een schaterlach komend uit hun mond. Het is herfst!

Met blote voeten en slippers door gevallen bladeren lopen was vorige week toch een wat rare gewaarwording!

Na de oudse te hebben afgezet, lopen jongste en ik nog even door naar de supermarkt. Op het menu vandaag gestoofde peertjes en een gesudderd lapje; een heerlijk herfstig seizoensmenu. Het is niet voor niets dat beide producten (flink) in de reclame zijn!

Op de terugweg nemen we niet onze normale route langs winkels en drukke straten, maar piepen achterom de straat in, lopen langs een singel, oude sfeervolle huisjes en genieten van het geluid dat onze voetstappen in de stilte van het moment maken. Herfst! Je voelt het om je heen, je ziet het aan de mooie gouden, gele, rood, bruin en oranje gekleurde en gevallen bladeren op de grond. De gedachte niet veel later thuis te zijn, een grote warme kop thee met ouderwets speculaasje..

Geniet alsjeblieft van je dag vandaag. Het is herfst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten