{ STRUINEN, SPEKKEN EN GENIETEN }

Heerlijk als de grote jaarlijkse spandoeken weer worden gehesen: aankomend weekend rommelmarkt bij de kerk. Het maakt dan niet uit welke kerk het is: het is áltijd een heerlijke en gezellige drukte van jewelste. En om heel eerlijk te zijn: de spullen die er worden aangeboden zijn over het algemeen aardig van wat je zegt: 'leuk!'.

Zo wandelde ik zaterdagmorgen met tas en 'verlanglijst' af naar het terrein van een plaatselijke kerk. Dom, dom, dom.. ik had (uiteraard!) vrijdagavond al langs moeten gaan. Nog maar half gevulde kramen met niet eens meer de leukste spulletjes om doorheen te neuzen. Het deed wat meer de naam rommelmarkt eer aan..


Maar zoals altijd verlaat ik een dergelijke markt niet voordat ik gekeken heb bij mijn favoriete artikelen: de 'dit was vroeger'-kraam en (oh my!).. de boekenhoek. Want als ik érgens..  ;o)

Na een dik half uur struinen had ik mijn 'buit' voor die dag binnen (en niet eens zo heel erg buiten mijn 'verlanglijstje' om), heb ik stiekem de kerkkas van mijn schoonmoeder wat gespekt en genoot ik thuis van het moois dat ik toch maar weer had weten te scoren. Héérlijk!


En geloof het of niet, maar ik ben echt hé-le-maal in mijn nopjes.. In gedachten zie ik mijzelf met oudste het ouderwetse Mastermind spelen, bedenk ik aan de hand van de borduurpatronen een nieuw handwerk uit en tja.. het ozo lang verlangde tweepersoons gehaakt beddensprei... Ik is in lóóóóve.. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten