{ VOOR DE KOU }

Ergens tussen de drukte door is het me gelukt een brei project af te ronden. Met een nieuw patroon en weer een nieuw soort wolletje kreeg ik voor mezelf de bevestiging dat ik toch écht wel strak brei, leerde ik werken met een draad wat leek op een gepunnikt iets en gaf een kapotte breipen me een wijze les.


Het patroon dat ik dit keer gebruikte was de Belmonodo Shawl van Tori Gurbisz. Haar sjaal (of omslagdoek) zag er heerlijk licht en luchtig uit; echt iets voor mij, zo met de wat kouder wordende dagen en een nog steeds sterk aanwezige drang om de balkondeur op een kier te laten staan..


Op de plaatselijke markt haalde ik bollen in mooie, warme overlopende kleuren en ging aan de slag. Met de aangegeven dikte voor de pennen en de daarbij horende dikte wol. Maar toch hé.. Tóch..


Ondanks dat mijn omslagdoek totaal niet lijkt op het zo soepel vallende exemplaar van Tori, ben ik maar wát blij met het eindresultaat. Het is geen doek geworden voor de nu wat killer wordende avonden, maar straks met de échte koude dagen...  ;o)


(Ik heb Tori vriendelijk gevraagd of ik voor jullie haar patroon in het Nederlands mocht vertalen, maar zij heeft hier jammer genoeg geen toestemming voor gegeven. Het spijt me dat ik dit heerlijk weg te werken patroon niet hier met jullie kan delen, maar ik wil jullie wel aanmoedigen het patroon toch even goed te bekijken. De vertaling valt best mee!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten