{ WIJZE LES }

Met mijn laatste breiwerk voor (of tegen) de kou, werd ik eind vorige maand weer even flink bij de les geroepen. De welbekende spreuk "goed gereedschap is het halve werk" kwam in een flits aan me voorbij toen plotseling al breidend één van de pennen van het snoer los kwam. Piiiieeeep!!
Het voelde als een knorrig: "Zie je nou wel?"...


Want eerlijk is eerlijk: je kunt tegenwoordig op vele plekken en op vele manieren aan wol en breipennen komen. Alle soorten, alle maten, maar ook: alle kwaliteiten! Zo heeft bijvoorbeeld die geel/blauwe matrozenketen voor nog geen tachtig cent al een plastic exemplaar in het assortiment. En ja.. ook ík ben er een keer ingetrapt... Tót ik later met een 'echte' breipen van het merk Addi aan het werk kon. Wat een verschil!


In plaats van een met lucht gevulde plastic breipen, werkte ik met een messing vernikkeld exemplaar. En dat merk je! Op de één of andere manier werkte het lekkerder, meer ontspannen.. Ik 'vlóóg' door mijn werk..


Nadat ik de geleende rondbreinaald weer netjes terug heb gegeven, besloot ik dat ik minimaal één keer per maand een nieuw set breipennen van en voor mezelf mag gaan halen. Letterlijk tien keer zo duur als de plastic variant, maar dan ook tien keer fijner om mee te werken! Dus loop ik vanaf nu met een handig afstreeplijstje op zak en haal ik elke maand een heerlijk hier-ga-ik-lang-en-veel-plezier-aan-beleven-cadeautje voor mezelf  *Ü*

"Goed gereedschap is het halve werk", ofwel: door de juiste hulpmiddelen te gebruiken wordt het karwei sneller geklaard. Het klopt!  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten