{ MAKE-UP REMOVER PADS }

Het is inmiddels zo goed als drie jaar geleden dat ik schreef over remover pads die ik zelf maakte. Drie jaar! En nog steeds maak ik elke dag gebruik van die zelfde negen doekjes. Als dat geen afvalbesparing is! Reden voor mij om het maken van de pads nogmaals met jullie te delen.

Net als SillieSullie ooit een leuke keukenrol-anekdote schreef, zo hebben we hier ook steeds minder afval door simpelweg oude vastgeroeste gewoonten onder de loep te nemen.In afgelopen jaren liet ik al steeds vaker bepaalde make-up aan de kant liggen en gebruik ik op dit moment niet meer dan een oogschaduw, oogpotlood, mascara en blusher. Op de één of andere manier blijven die nog in mijn ochtendritueel vast zitten, al zijn er in het weekend wel eens dagen...  ;o)

Het minderen van alleen al make-up (lipstick, lipliner, wenkbrauwpotlood, foundation... om er maar een paar te noemen) gaf een flinke extra boost aan mijn budget. Want dat scheelt een berg! Niet alleen in afval, maar ook in kosten. Maar sorry, ik dwaal af..

Knip of snijd de lapjes op gelijke maat. Deze lapjes zijn 6 x 6 cm
Leg de goede kanten van de stof op elkaar en naai rondom vast. Houd een gat over om de pad binnenstebuiten te keren
Om mijn dagelijks onnadenkende weggooien van wattenschijfjes te doorbreken moest ik even zelf aan de slag. Van een oude witte baby badjas (ergens onder uit de kast) en een pas gekocht katoentje (wie weerstaat een meterslange stoffenmarkt in het hart van het dorp?) maakte ik mijn eigen schoonmaakdoekjes. En zoals je net al las: het werkt! Binnen no-time knip en naai je ze in elkaar en oh! Het bevredigende idee weer een stukje onafhankelijker te zijn en minder afval te produceren...  ;o)


Naai na het binnenste buiten keren het gat nog even  met een paar steekjes dicht
Ik maakte voor nu negen pads: voor elke dag één, inclusief een paar reserve

Na gebruik gaan de doekjes in een waszak en worden met een eerste handdoekenwas lekker mee gewassen. Drogen aan de lijn of (zoals ik het doe) op de kachel in de badkamer en je hebt altijd een removerpad bij de hand. Succes verzekerd!

6 opmerkingen:

 1. Superidee! En zulke stofjes zijn inderdaad moeilijk te weerstaan...
  Zelf gebruik ik zo goed als geen make up maar ik denk dat als mn dochter eenmaal zover is het een goed idee is om haar gelijk hiermee te laten werken!
  Wat gebruik jij als remover?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee om het zo aan te leren in plaats van de weggooi variant. Hier groeit mijn dochter er ook mee op.
   Het liefst gebruik ik alleen het doekje met wat warm water. Gebruik ik wel een remover, dan een beetje jojoba-olie. Niet te veel hoor! Dan wordt de huid zo vet en kan het vet wat last geven bij de ogen.

   Verwijderen
 2. Je schreef echt een zin naar mijn hart;
  Het bevredigende idee weer een stukje minder afhankelijk te zijn,
  en minder afval te produceren :-)

  En met dat lieve stofje zijn ze ook nog eens een lust voor het oog!
  Drie-dubbel-fijn dus :-)
  Wat een prachtige kunstwerkjes lieve Monique...

  Liefs vanuit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhhhh......weet je wat ik laatst kreeg???? (zelf)gehaakte katoenen rondjes, met een prachtig lintje als makeup-remover-padjes....google dr maar eens op zien er echt super uit ook!! (zijn ook te koop bij diverse etsy winkeltjes, maar ook goed zelf te haken)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er leuk uit! Mijn dochters gebruiken nogal wat van die schijfjes en ik dacht er ook over om ze eens zelf te gaan naaien of haken.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee! Ik doe het met een washandje. Dat is eigenlijk niks ..

  BeantwoordenVerwijderen