{ KOMISCH }

Komisch hoe een bericht over onze noodvoorraad een bepaald beeld kan schetsen. Komisch en triest ook hoe voorvallen ineens passen bij een spontaan geschreven bericht..

Uit jullie reacties op mijn paar laatste berichten lijkt het er op dat ik jullie de impressie heb gegeven dat wij alleen uit blik en/of voorraad eten. Niets is minder waar. Wij eten juist (heel) veel verse groenten en fruit (dagelijks drie stuks als ontbijt, één of meer stuks mee naar werk of school, smoothies), we letten op het soort zuivel wat we nuttigen (geen koeie- maar de alternatieve variant), kiezen bewust ons vlees (meest biologisch scharrel gevogelte) en gezien voedingsintoleranties redden wij het niet met goedkoop supermarktbrood (maar bakken zelf glutenvrij). Onze leefwijze is (ongevraagd) duur! Toch staan er blikken voedsel op voorraad. Voor NOOD!

En dat de nood elk moment kan toeslaan, maakten komisch (triest) genoeg de regionale nieuwsberichten van woensdag even heel duidelijk. Nadat ik mijn bericht postte, ging in Vlaardingen de sirene af (ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de rampenzender aan), hadden boeren in de Hoekse Waard te maken met een verzopen aardappeloogst (geen verse aardappelen en groenten dus op je bord) en zei dijkgraaf Jan Geluk bij de opening van de expositie 'Ons Water' in de Berckepoort te Dordrecht dat er een nieuwe watersnood komt. U zei?

Nee, ik ben niet bang en ik maak me niet druk. Maar een voorraad voor als ook hier de sirene eens af zal gaan, het water ons aan de lippen staat.. Voorbereiding heet dat. Denk er (alsjeblieft!) eens over na en neem een minuutje of vijf de tijd om - om te beginnen - deze twee sites eens door te nemen: overstroomik.nl en crisis.nl. Op de laatst genoemde site vind je allerlei informatie in tijden van crisis, op de eerst genoemde site kun je onder andere nazien in hoeverre jij in een watersnoodrisicogebied woont en hoe hoog het water daar eventueel wordt verwacht. Hoe je rekening moet houden met de basisbehoeften van je gezin, het afgesloten zijn van gas, (schoon) water, licht..

I know... je kúnt je niet op alles voorbereiden. En als ik ergens in de file sta héb ik ook niets aan al die extra voorraad of een crisispakket. Maar wat als je wél thuis bent (gekomen)? Je familieleden achter zijn? Je wél je gezin wilt voorzien van de nodige basisbehoeften?

Jaja.. ik stop er al mee. Promise!  ;o)  Volgende week plaats ik gewoon weer wat knutsel en gratis of voor weinig geld ideeën. Voor nu eerst maar eens van het weekend genieten. Het is herfst!  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten