{ SCHOONMAAKDOEKJES }

Hoog tijd voor weer een lekker 'ik-ben-nu-even-niet-met-al-dat-geld-gedoe-bezig'-bericht. Want nu de klok bijna niets anders lijkt te slaan dan al die financiƫle rompslomp, er is natuurlijk heus wel leuks onder de zon! Zo (b)lijkt bijvoorbeeld mijn vertaalde patroon voor zelfgemaakte vaatdoekjes eindelijk zijn weg naar creatieve volgers te vinden. Leuk!


Vorige week nog deed ik een creatieve vriendin twee bolletjes katoen cadeau. "Precies genoeg voor twee van die schoonmaakdoekjes" zei ik er nog bij. Hoe verrast was ik te zien dat er een dag later een eerste doekje van haar pennen kwam en het tweede ook al voor de helft gemaakt was? Ik hoop toch zo dat zij met haar enthousiasme de doekjes-trend ook weer door weet te geven..

Maar wat is er nu zo super aan die malle doekjes, vraag je je misschien af? Nou.. het is eigenlijk heel simpel. Ten eerste is het een heel leuk en simpel breiwerkje wat je werkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Geen grote of ingewikkelde steken of telpatronen, maar alleen de steken recht, averecht, een 'gat' maken (draad omslaan, maar deze niet breien) en minderen (twee steken samen breien). Heb je hem nog?  ;o) Nee echt.. het is een heel makkelijk patroon!

Een bijkomend voordeel (en daar maak ik ze natuurlijk voor): ze maken uitstekend schoon, zijn slijtvast en zero-waste! Valt dat niet onder de categorie milieuvriendelijk en/of financieel aantrekkelijk?  ;o)  En ohja! Hier in de familie staan de heerlijk zachte doekjes inmiddels ook al bekend als heuse 'troost- of kroeldoekjes'..

Tot slot zomaar een vraag uit nieuwsgierigheid hoor, maar wat houd jou nog tegen zo'n eigen schoonmaak-kroel-vaat-doek te breien? Koudwatervrees? Euh.. misschien een andere reden? Ik ben zo benieuwd! Het is namelijk zo'n heerlijk, leuk en vooral ook dankbaar werkje..  ;o)

P.S. Wie al wel overstag is gegaan en het leuk vind zijn of haar pronkdoekjes te showen, kan een foto sturen naar ons mailadres. De foto's worden dan voorzien van naam geplaatst op de pagina van het patroon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten