{ EEN ONBETAALBARE SJAAL }


En dan krijg je hem. Die ene vraag waar je stiekem al een klein beetje 'bang' voor was. Niet omdat je het niet wilt, maar meer omdat je er domweg het antwoord niet op weet. Want zeg nou eerlijk.. "Wat kost zo'n doek?"

Met de wens een eigen bedrijf te starten ben ik comfortabel druk met steeds iets nieuws proberen. Maakte ik in het begin alleen een simpele recht-toe-recht-aan sjaal, momenteel komen er al aardige (enigszins) zelfbedachte patroontjes in voor. Simpele, dat wel, maar afgekeken van een plaatje en er dan zelf nog een beetje een eigen draai aan gegeven. Hoe leuk is dat?! En ook een muts krijg steeds meer echte vorm. Met een pompon erop bijvoorbeeld of een mooiere afwerking bovenop. De kwaliteit van de wolletjes worden ook steeds beter. Nu ik met elk project een beetje meer vertrouwen in mijn kunnen begin te krijgen, durf ik ook een meer kwaliteitsproduct aan te kopen. Je ziet het werk vooruit gaan!

Mijn laatste project is de Simple Lines Shawl van Maanel. Het kwam vorige week al van de pennen, wat menig Instagram-volger al heeft gezien. Het was zo'n leuk werk op te doen! En eigenlijk viel het me alles mee. Het was wel even een gedoe, dat patroon tellen of (met bijna 400 steken op je pen) aan het begin van je pen een fout maken en er aan het eind... Yep! Ik ben inmiddels ook een hele ster in achteruitbreien geworden..  ;o)  Maar goed.. nu kwam dus vorige week die ene vraag waar ik al een hele tijd 'bang' voor was. "Wat vraag je voor zo'n doek?"

Jeetje.. dat weet ik helemaal niet! En zou ik dat nu al willen? Ik vind het heerlijk om voor mijzelf en mijn gezin wat projecten te doen, maar vind ik mijn werk al goed genoeg om aan anderen aan te bieden? Wat nu als dat aan zou slaan.. zou ik er ├╝berhaupt al wat mee kunnen? Heb ik daar genoeg energie voor? Of zou ik een valse start maken en mezelf over een jaar afvragen waarom ik nog niet even gewacht heb?

Mijn gedachten gaan er op het gemak over verder als ik mijn volgende project op de pennen zet. Een muts in dezelfde wol als mijn laatste omslagdoek. Met als het een beetje mee zit straks ook nog wat polswarmers of wanten erbij. Zie je het al voor je? Gewoon nog even veilig breien voor mezelf..

Maar stel dat ik antwoord op de ozo brandende vraag zou willen geven.. Wat zouden jullie een mooie, schappelijke prijs vinden? Je weet wel, voor een handgemaakte omslagdoek. Kunnen of willen jullie me daarbij helpen? Willen jullie me een richtprijs geven? Wat zouden jullie er voor over hebben? Pak ik de pennen er nog even bij..  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten