{ BLIJ VERRAST }


Om maar direct de koe bij de horens te vatten heb ik afgelopen vrijdag mijn laatste weekboodschappen voor een groot gedeelte op de markt gehaald. Met al jullie goede adviezen en positieve woorden kon ik ook haast niet anders hé?  ;o)  En lieve.. was ik me daar blij verrast!

Donderdagavond keek ik samen met de kinderen welke groenten en fruit er momenteel in het seizoen zijn en de minst zware milieubelasting geven. Een makkelijke site hiervoor is de Groente- en fruitkalender van Milieu Centraal. Binnen no-time hadden we een weekmenu samengesteld, ik was klaar voor de uitdaging!

Het begon al thuis. Alle (linnen) tassen verzamelen, in de fietstassen en op weg naar de markt. De kinderen op school afzetten en direct door. Daar gaat 'ie! Sta ik standaard bij de alom bekende, druk bezochte groentekraam, nu koos ik er voor de nieuwe aanbieder een bezoek te brengen. Sta je bij eerstgenoemde netjes voor de kraam en geef je je bestelling door, bij de nieuwe kraam mocht ik zelf langs het groentewaar lopen en stonden er boodschappenmandjes en weegschalen voor me klaar. Kijk! Dat vind ik nu een prettig voordeel. Zelf je groenten en fruit uitzoeken en niet thuis erachter komen dat er een aantal dit-redt-het-echt-geen-dag-meer stukken fruit zijn meegegeven..

Aan de hand van mijn boodschappenbrief wist ik alle benodigde ingrediënten voor de komende week bij elkaar te zoeken en toog naar da kassa. Nét geen € 13,00. En dat met best een paar aparte items op mijn lijst! Nog even langs de aardappelenboer waar ze nog heerlijke losse kleiaardappels verkopen (en die ook gewoon los de tas ingaan) en op weg naar huis. Al fietsend bedenk ik me onderweg dat mijn laatst 'duur' aangekochte fietstassen de aankoop van het jaar zijn geweest. Ik zou ze niet meer willen missen!

En dan thuis.. boodschappen uit de tas en in de koelkast. Op één papieren (voor de druiven) en één plastic verpakking na heb ik mooi milieuvriendelijk gescoord! (Het plastic zat om de broccoli; in alle euforie op de markt even over het hoofd gezien..)

We gaan er volgende week weer voor, vind je ook niet? Zolang ik er de mogelijkheid voor heb, zal ik er zeker mijn best voor doen. Met vandaag nog de nodige extra's bij de super vandaan, hebben we weer een paar heerlijke voedzame maaltijden op het menu.

Fijne week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten