{ MISSEN OF NIET }

Het was van de week dat ik een stukje van een tv-programma onder ogen kreeg over het willen aankopen van een huis. De zoveelste huizenkoopserie, maar deze was net even anders; 'Buying the Rockies', over personen die een huis zoeken in de Rocky Mountains, ver bij de bewoonde wereld vandaan. Een wat verontwaardigde opmerking die tijdens de paar minuten die ik keek gedaan werd, bleef me de dagen erna nog bij..


Of het door het vet kwam, ouderdom van de pan of ik weet niet wat.. er was bij ons een dag dat de geplande patatjes niet op tafel kwamen. Terwijl de (oude) frituurpan aan het opwarmen was kwam het vet steeds hoger en hoger in de pan en voor ik het wist kwam het hete frituurvet over de rand. Paniek! Pan uit, stroom uit en uit de buurt blijven allemaal. Geen patat en morgen de pan de deur uit. Die pan gaat niet meer aan! En dat was dag één zonder frituurpan. Hoe lang zal dat eigenlijk al geleden zijn.. een jaar of twee?

De opmerking die één van de huiszoekende dames maakte was: "Er zit niet eens een vaatwasser in!". "Mens!" dacht ik.. "Je wilt toch leven in de natuur?". "Het is wel ver lopen vanaf de auto naar de voordeur.", "Ik wil wel een grote lap àchter mijn tuin, maar niet er vóór!", "Het is wel een heel gedoe met zo'n houtkachel.". Nou zeg ik je! Maar ik hou mijn mond..  ;o)  De opmerking over de vaatwasser bleef me echter wel bij. Een vaatwasser.. ik denk dat ik die al een jaar of euhh.. negen al niet meer heb! En mis ik hem? Welnee. Elke avond sta ik gewoon meditatief mijn afwas weg te werken. Gedachten gaan door mijn hoofd en nieuwe blogberichten worden geboren..  ;o)  Het deed me denken aan wat ik door de jaren heen mijn huis heb uitgewerkt en eigenlijk nooit meer gemist heb. Som ik het even op?

  • Televisie
  • Vaatwasser
  • Frituurpan
  • Magnetron
  • Staafmixer
  • Keukenrol
  • Schoonmaakdoekjes
  • Wattenschijfjes
  • Zakdoekjes

Nog niet écht veel, maar een begin is er. Vooral het zelf maken van mijn wattenschijfjes en zakdoeken is een enorm succes gebleken. Het is dat mijn naaimachine écht een flinke beurt nodig heeft, anders had ik van beide al veel meer gemaakt!

De televisie, dat is nog een twijfelpuntje. We missen hem qua obstakel niet, maar zo af en toe eens een film of serie kijken.. Netflix kwam hier al eens ter sprake. Ervaring? Misschien komt er dus toch weer een (klein) beeldscherm in huis, maar dat is voorlopig nog een idee voor de toekomst.

De vaatwasser en frituurpan missen we voor geen meter. Nemen we toch eens een patatje, dan halen we aardappelen op de markt, snijden ze en bakken ze in de oven verder af. Zelfs een patatje op de hoek wordt nu wel eens gehaald. Gewoon.. omdat het niet anders kan..  ;o)

De magnetron heeft jarenlang alleen maar dienst gedaan als stofvanger en om heel eerlijk te zijn; de staafmixer is simpelweg overleden. We hebben heel lang zonder gedaan, maar gezien mijn wat lastig eetpatroon hebben we er vorige week toch maar weer één aangekocht (een Hemaatje voor € 7,= na gebruik van een gekregen kortingsbon).

Van de keukenrol weet ik niet eens meer waarom we die überhaupt ooit gebruikten en tsja.. schoonmaakdoekjes.. die maak ik natuurlijk nog steeds gewoon zelf!  ;o)

Al met al hebben we zo stiekem toch al wat gebruiksvoorwerpen of wegwerpartikelen het huis uit kunnen werken. Scheelt niet alleen in de aankoopkosten, ook het gebruik (stroom) is minder hoog. Heb jij al eens iets niet meer vervangen nadat het het kapot is gegaan? Wat werp jij nog (te veel) in de vuilbak en zou je (duurzaam) willen vervangen? Ben benieuwd! Wie daagt me uit?  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten