{ DAN NIET }

Of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was? Het is echt ten strengste verboden! Had ik dat niet even kunnen vragen? Hoe kon ik zo dom zijn! Euhh.. denk je dat ik het zou doen als ik het had gewéten?!?


Een simpele rekensom vanaf mijn kant en de goede bedoeling het niet zwart te willen doen stapte ik naar de Kamer. Zonder startkapitaal, zonder onkosten wilde ik hulpbehoevende personen een helpende hand bieden, hier een passend bedrag voor vragen en dit zien als inkomen. Naar verwachting zou ik qua inkomen € 200,= boven de bijstandsnorm uitkomen, kon per direct gaan verdienen, dus geen gat in mijn inkomsten en geen aanvraag voor een uitkering. Te simpel gedacht? Blijkbaar..

Nadat ik flink de wind van voren had gekregen, liet ik alles in gedachten nog eens de revue passeren en kwam op geen andere gedachte dan dat de bureaucratie in ons land maar verknipt in elkaar zit. Nou wíl ik (op therapeutische basis) gaan werken, mág het weer niet! Waar het op neer komt is dat ik het werk wat ik nu doe wel mág doen, maar dan op vrijwillige basis. Mét vergoeding, dat dan weer wel. Een vergoeding die precies zo hoog is als het bedrag wat ik aan mijn klanten vraag.. Maar dat mag dan weer niet. Snap je?

De handdoek ging vanmiddag in de ring; ik doe niets meer. Van de week maak ik met behulp van Sociale Raadslieden bezwaar tegen de uitspraak van het UWV, ik schrijf me (verplicht) in voor een bijstandsuitkering en ga me thuis maar weer vermaken met een breiwerk en andere DIY-s. Als ze het zo willen... Ik heb mijn best gedaan. En nu weet ik écht niet meer wat ik nog anders kan doen. Dus dames.. haal je schort, breipennen en tuinhandschoenen maar weer tevoorschijn.. we pakken hier gewoon gezellig de zelfvoorzienende draad weer op!  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten