{ BUDGETTIP : GRATIS RIJST }

Sommigen gaven aan het prettig te vinden zo nu en dan eens één van mijn budgettips te lezen. Nou.. hier is er weer ééntje: afgelopen maandag haalde ik gratis rijst. Je leest het goed: gratis rijst. En niet zo maar een beetje.. wel 14 pakken! Ik leg het je graag even uit  ;o)

Zoals altijd kijk ik op zondagavond online naar de reclames van mijn vaste supermarkt (Dirk). Deze week hebben zij pakken rijst in de reclame: 2 voor € 1,00. Nu is het de rijst en het merk die ik normaal ook altijd in huis heb, alleen kies ik (geen idee waarom) de grotere (plastic) verpakkingen. Deze aanbieding geldt alleen voor de kleinere kartonnen verpakkingen. Zullen we eens een rekensommetje doen?


Normaal kost zo'n verpakking € 1,29 per stuk. Zou ik er twee kopen, dan kost me dat € 2,58. Nu is de reclame: 2 voor € 1,00. Een besparing van € 1,58!

Bij dergelijke aanbiedingen (lees: producten die ik anders ook altijd in huis haal en veel gebruik) ga ik aan het rekenen en bepaal welke financiële ruimte ik in die week heb. Deze week heb ik niet zo heel veel nodig, dus ik kan wat "uit de band springen". En dat doe ik dan ook!

In plaats van twee of vier pakken mee te nemen, besluit ik maar liefst 12 pakken rijst in mijn karretje te zetten. Twaalf?! Ja.. twaalf pakken rijst. En weet je wat ik later deed? Ik haalde er nog twaalf bij. Húh?! En weet je wat ik met al die rijst doe? Die zet ik lekker weg in mijn voorraadkast. Met een houdbaarheidsdatum van ver in 2018 weet ik zeker dat we die pakken op krijgen (sterker nog: waarschijnlijk gewoon al dit jaar)  ;o)

Reken je nog een keertje mee?

     24 x € 1,29 = € 30,96  (normale prijs)
     24 x € 0,50 = € 12,00  (actie prijs)

     € 30,96 - € 12,00 = € 18,96  (winst)

     € 18,96 (winst) : € 1,29 (normale prijs) = 14,69 pakken gratis rijst

Snappie?  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten