{ PERSONENWEEGSCHAAL }

'Ze' willen dat ik mijn gewicht bij ga houden.. Nu moet je weten dat ik dat in mijn hele leven nog maar weinig heb gedaan. Ik mag me gelukkig prijzen met een prima BMI, wat voor mij neer komt op een schommeling tussen de 60 en 62 kilo (weet ik van de vele ziekenhuisbezoeken). Eén keer in de maand is het wat meer, meestal ietsje minder. Wat eigenlijk wel raar is, want gezien de weinige voeding die mijn buik verdraagt, zou je zeggen dat ik zonder goede voedingsstoffen toch wel in gewicht zou moeten dalen, maar nee..

Wegen dus.. Ver onder het bed moet hij of zij staan, mijn zeker al twintig jaar oude personenweegschaal. Niks geen digitaal batterijending, gewoon zo'n heerlijk milieuvriendelijk ouderwets exemplaar. Werkt prima! Maar goed.. onder het bed.. En ja hoor.. onder een dikke laag stof..  *Ü*  Nee, nog niet zo zeer óp de weegschaal, wel er in! Nonde..


Na een kleine inspectie bekruipt me het nare gevoel dat het onmogelijk is de weegschaal van binnen schoon te maken. Maar hey.. 'even' een nieuwe aanschaffen gaat zoals jullie wel weten mijn zin natuurlijk ver te boven. Nog een keer een inspectie.. als ik nou eens hier een mesje tussen zet.. dan daar.. Lukt het toch niet en verniel ik de boel moet ik alsnog een andere gaan halen, maar wat als...

Tik.. tik.. twee palletjes los en..


Poetsen maar! En niet veel later: een heerlijk schone weegschaal. Eentje die best nóg eens twintig jaar mee kan.


Quanta costa? Misschien net een kwartiertje van mijn tijd. En weet je wat voor heerlijk gevoel dat geeft?!

Heb jij iets wat al sinds jaar en dag met je mee 'leeft'? Ooit gekocht en nog nooit vervangen? Welke tips heb jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten