{ GROOT NIEUWS }

Het is hier bij ons alweer bijna een week vakantie. Dat is ook precies de reden waarom ik even niets van me heb laten horen. Geen weekmenu (die laat ik voorlopig varen), geen recept uit oma's archief (daar heb ik even geen behoefte aan) en ook een praatje-pot bleef achterwege (geen zin). De eerste paar dagen van de zomervakantie ben ik nu eenmaal even helemaal van slag, raak ik een kleine dip of depressie, hoe je het ook noemt. Het is het gemis, de leegte die achterblijft als de kinderen voor drie weken op pad gaan naar hun vader..

Het duurt meestal een dag of zes, daarna pak ik de draad weer op en probeer de dagen zo veel als mogelijk te vullen met klusjes en opruimwerkjes. Zo staan er nu enkele vuilniszakken voor simpelweg het vuil, een doos voor spullen voor de kringloop, een zak plastic, een steeds hoger wordende berg oud (school)papier, een doos voor de verkoop en tot slot nog een zak of wat voor te doneren kleding. Eerlijk is eerlijk: opruimen zonder kinderen is nu eenmaal wat makkelijker.. (pluspunt van de eenzaamheid)  ;o)


Maar of het nu komt door het vervelende weer, mijn opkrikkende humeur of rond stuiterende hormonen.. feit is dat er hier eindelijk eens flink en lekker wordt opgeruimd wat het huis meer ruimte gaat geven. En dàt komt dan weer heel erg mooi uit.. we verwachten namelijk gezinsuitbreiding! Ondanks de narigheid waar we afgelopen jaren doorheen zijn gegaan, mogen we nu uitkijken naar een nieuw wonder in ons leven. Een mooie bezegeling op onze (jeugd)liefde!

En met dit mooie nieuws komen er spontaan allerlei nieuwe vraagstukken naar boven: over wel of geen wasbare luiers bijvoorbeeld, de voors en tegens van een draagdoek, hoe goed en veilig kan ons kindje opgroeien zonder pakjes en zakjes, moedermelk is bijvoorbeeld een mooie optie. Zoveel vragen.. en dan heb ik het nog niet eens over de praktische zaken!  ;o)

Er komt voor ons nu een tijd waarin (soms moeilijke) beslissingen genomen moeten worden, maar ook een tijd van uit-kijken en vooruitkijken. En dat is dan ook precies wat me nu gaan doen. Met liefde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten