{ EEN HERINNERING }

In vroeger tijd kwam je ze in huizen veel tegen: de met kruissteek geborduurde lappen aan de muur. Fraai vormgegeven herinneringen gemaakt met liefde en geduld. Voorzien van uiteenlopende plaatjes, een alfabet, de geboortegegevens van een kind of zelfs een hele stamboom. Een stamboom lijkt me in mijn geval geen fraaie optie; het zou meer een verwilderde bos dan een mooie gestroomlijnde boom gaan worden, maar een zichtbare herinnering aan mijn kinderen.. ik zie het graag ergens aan de muur.

Een enkeling zal zich nog kunnen herinneren dat ik een jaar of zes geleden al eerder een dergelijk borduurwerk heb gemaakt. Toen een borduursel van de doopnamen en geboortedata van mijn twee oudsten, maar nooit voorzien van een mooi kader of frame. Het klopte niet. Mijn innerlijke kwam destijds maar niet tot de rust het project netjes af te ronden.


Nu ik een aantal jaren en een kind rijker ben voelt het dat ik de klus wel zou kunnen klaren. Niet voortbordurend op de eerder gemaakte lap - die is helaas te klein - maar opnieuw. Wél met dezelfde afbeelding, maar een nieuwe lap stof, een nieuwe kleur garen en uiteraard een aangepaste tekst.

Het lapje stof hiervoor kocht ik vorig jaar al eens bij de Quiltbee in Dordrecht, het borduurgaren zocht ik er afgelopen weekend uit mijn bij elkaar gespaarde verzameling bij en in de komende dagen hoop ik wat tijd vrij te kunnen maken om opnieuw een patroon te maken en over te zetten naar het lapje. Het kriebelt weer met naald en draad aan de slag te gaan!

5 opmerkingen:

 1. oh wat ben ik benieuwd hoe het gaat worden. geniet van elk kruisje die je gaat zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel plezier met het maken ervan, het zijn wel mooie kleurtjes als ik het zo zie!

  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je weer terug bent! Ik blog bij vlagen en ging weer even hier en daar bijlezen. Ineens dacht ik: Crafsnskills, he is dat misschien? En ja hoor, je bent er weer, fijn!
  Dat wordt vast mooi, ik ben benieuwd wat het gaat worden!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat het weer creatieve weer kriebelt. Nu ben ik zelf niet van het borduren, maar wil graag 1 project dit jaar breien of haken. Ik kan me je lapjes nog wel herinneren, die waren heel leuk en volgens mij voornamelijk in die bruine kleur die ik op de foto nu ook zie. Succes met je project, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja zoals marmarel hierboven schrijft, ook ik was blij verrast weer iets van jou te mogen lezen.
  Geniet van je creativiteit.
  Trees

  BeantwoordenVerwijderen