{ NU EVEN NIET }

Wat een mooi weer buiten hé?! Och wat heerlijk om er op uit te trekken. Jas aan, sjaal om, muts op en wanten mee. Neus in de wind en gáán! Ondanks dat het vakantie is en we maar heeeeel weinig te doen hebben, kleden we ons elke dag even heel goed aan en genieten buiten van dit prachtige winterse weer. Wie wil dat nu niet? Met rode blossen en koude neus stappen we weer binnen en genieten als beloning van een heerlijke warme drank..

Opgewarmd en bijgekomen probeert ieder zo zijn eigen ding te doen. Vriendjes, vriendinnen of vaste verkering (!) komen te pas en onpas binnen, blijven hangen, eten mee.. Zó gezellig allemaal! Alleen die arm van mij. Mensenlief.. wat een zeur! Als ik niet op tijd mijn pijnstillers neem heb ik er nog knap last van. Zo veel zelfs dat een ontspannen breiwerk er jammer genoeg echt even niet in zit. Borduurwerk ook niet trouwens, het is een soortgelijke houding. En dat terwijl ik uit deze handwerken anders juist zo heerlijk mijn rust kan halen! Lezen en verdrinken in een boek wordt hem met een ondernemende dreumes ook al even niet..  ;o)


Juist nu ik een wel heel leuk (en súper eenvoudig) breipatroon uit de jaren '30 heb gevonden voelt het niet kunnen breien extra zuur. Een prachtig mooie sokkenwol op de plank helpt de frustratie ook al niet weg. Breien is voor mijn arm op het moment gewoon te veel. Toch lijkt het er op dat ik mezelf een handwerk heb weten te vinden waar ik even níet zo'n last van die arm heb. Net als alle andere handwerken niet écht makkelijk met een kleine wereldontdekker om je heen, maar toch..

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat ik het gedaan heb; hoog tijd dus om het stof van de machines te blazen, schroefjes wat aan te draaien en het juiste draad op te spannen. Potlood (check), schaar (check), spelden (check) en dan een diepe zucht. Ok.. daar gaat 'ie dan..

6 opmerkingen:

 1. En wat voor leuks ga je naaien dan? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend dat het breien niet gaat, maar je vind wel weer wat anders te doen om je creativiteit te uiten. Hopelijk gaat het herstel een beetje voorspoedig en kun je straks weer heerlijk breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Monique,
  Lastig he zo'n arm die niet wil / kan, maar vooruit, ook wel weer leuk om iets te gaan naaien.
  Ik heb nog een vraag aan je ; een paar jaar geleden heb je een lappendeken gemaakt , die vond ik zo mooi !
  Nu wil ik ook graag zoiets maken - voor de kleinkinderen - zou jij alsjeblieft de foto van jouw deken nog een keer kunnen plaatsen ?
  Ik zou daar heel blij mee zijn , Alvast bedankt he ?
  Groetjes,Clazien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga voor je op zoek en regelen Clazien! Dank je wel voor je vraag.

   Verwijderen