{ VALENTIJNSDAG }

Het is er bij ons zo stiekemweg stukje bij beetje ingeslopen: op zondagmiddag met z'n allen aan de grote tafel. Wat jaren geleden begon als 'knutselmiddag' is inmiddels uitgegroeid tot ons eigen zondagsschool-moment. En het mooiste? Iedereen doet (nog steeds met plezier) mee!  ;o)


Thema voor dit keer: VALENTIJNSDAG. Wat is de oorsprong, wat vinden we er zelf van (onder andere over de commercie/hype) en wie zouden wij een blijk van (geheime) liefde willen schenken?

Op internet is ook over dit onderwerp weer genoeg te vinden. Zo geeft Wikikids mij een prima verhaal welke ik voor alle kids geschikt vind om voor te lezen. Daarnaast zocht ik ook nog even door naar diverse kleurplaten en woordspelletjes. Samen met een simpel, maar leuk 'warm/koud'-spelletje maken we er weer een heerlijk ontspannen en leerzame middag van.

   THEMA
 • Valentijn / de liefde

   LEZEN
 • Geschiedenisverhaal Wikikids

   SPEL
 • Hartjes verstoppen en laten zoeken met de warm/koud-methode

   KNUTSEL
 • Vilten harten naaien
 • Kleurplaat inkleuren met potlood, stift, krijt, verf of ecoline
 • Woordzoeker

   EXTRA
 • Rood/roze limonade
 • Hartjeskoekjes en/of -chocola
 • Hartjeschips


Niet altijd komen alle lees-, spel- en knutselopties aan bod, maar dat geeft ook helemaal niet. Spelletjes, woordzoekers en/of kleurplaten waar we niet aan toe komen gaan in de 'Schoolmap' en worden bewaard voor een later moment. Het kan ook zijn dat het spel of het voorlezen overgeslagen wordt. Het hangt elke keer gewoon weer af van hoe de middag zich aan ons ontvouwt. Het belangrijkste is eigenlijk gewoon dat we op zo'n moment met elkaar samen kunnen zijn.

4 opmerkingen:

 1. Wat klinkt dat leuk! En meteen ook een mooie manier om de kids bij de elektronica vandaan te houden. Daarbij leren de kinderen natuurlijk ook iets, wat vaak op school niet (voldoende) aan bod komt. Zeker als je het spelenderwijs kunt brengen, nemen kinderen het ook nog eens beter op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg, onze gastouder doet dit soort dingen. Eerst winter en kerst. Nu Liefde enz enz.

  Maar doe je dit soort dingen naast school?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lijkt me dat gezellig bij jullie aan de grote tafel op zondagmiddag! Daar worden liefdevolle warme herinneringen geschreven... Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen