{ LIEFDE }

Dank jullie wel voor jullie reacties op mijn vorige post! Ik zal er niet om liegen; het is momenteel best bikkelen. Gelukkig kan en mag ik mijzelf erg rijk prijzen met goede zorg om ons heen. Buurtjes die een boodschap mee willen brengen, strijkgoed wat voor me wordt gedaan en zelfs even de zorg voor een badderbeurt voor jongste mag ik uit handen geven. Wat een rijkdom! Toch neemt het niet weg dat de dagelijkse taken en zorg voor de kinderen veelal op mijn (hoe toepasselijk) eigen schouders terecht komen. Zet daarbij een fikse verkoudheid die maar blijft plakken en je zou je het liefst even voor een week of twee afzonderen van de wereld om je heen. Maar ja.. dat gaat niet hé?  ;o)

Celebrate - Pippa Middleton

Ondanks - of juist door - deze tijdelijk misère mag ik opnieuw beleven hoe mensen om mij en mijn kinderen geven, voor ons klaar staan als het nodig is. Door een kort berichtje, een onverwacht bezoek of 'geen-gemaar-ik-doe-het-gewoon' spreekt voor mij de liefde aan ons door.

En dan juist vandaag, op de dag van de liefde, mogen we denken aan iedereen die ons lief zijn. Valentijnsdag (of wat mij betreft enige andere dag in het jaar) staat voor mij niet alleen voor het 'houden van' als tussen twee geliefden (eros); die liefde lijkt aan mij maar niet besteed. Maar de liefde als in philia of caritas.. die liefde weet ik samen met mijn gezin toch zeker te ontvangen. En deze liefde geven wij ook graag weer aan anderen om ons heen.

Voor ons vandaag geen bergen chocolade, felgekleurde kaarten of candlelight diner voor twee. Gewoon lekker samen zijn, dat wel. En hopen op een snelle genezing, want moeder wil gewoon haar ding weer gaan doen. Je weet wel.. snel weer terug naar de orde van de dag  ;o)

5 opmerkingen:

 1. Geniet van de tijd saampjes. Niet alleen vandaag, maar, zoals ook jij al zegt, alle dagen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij trouwden 21j geleden op deze dag ! dit is best een zuinige trouwdatum!! manlief zal het nooit vergeten en de volledig stad is versierd , en de media heeft er aandacht aan.... niet dat wij zo meedoen met die heisa maar toen was ik (in tegenstelling tot bij 2de kindje)supersnel zwanger en ik wou niet met een hele dikke buik in de kerk, trouwen ! Dus is het 14/02 geworden,een vrijdag en
  zijn er foto's genomen op het strand in een droomjurk met korte mouwtjes (die was mij geschonken door mijn lieve oom/voor ons is papa/opa en zoveel meer dit jaar word hij 86j!!)dus het was prachtig mooi weer,zonnig zelfs!
  maar de lieve Heer weet wel dat het een wonder is dat wij het gehaald hebben die 21j het is soms /vaak PLOETEREN en zeker als je géén steun krijgt uit je omgeving of ronduit stoute en jaloerse mensen die weten van je ZORGEN die je nog een STAMP bij geven ! sommige mensen zijn ARM en dan bedoel ik echt arm in hun HART !! liefs Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe rustig aan ...beterschap liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neem je tijd en voldoende rust lieve Monique, zowel voor je gezondheid als voor al het andere wat je hebt meegemaakt in de afgelopen jaren. Ik moest zo denken aan een uitspraak van Oliver Wendell Holmes:

  TAKE YOUR NEEDLE MY CHILD, AND WORK AT YOUR PATTERN. IT WIL COME OUT A ROSE BY AND BY. LIFE IS LIKE THAT... ONE STITCH AT A TIME,
  TAKEN PATIENTLY AND THE PATTERN WILL COME OUT ALL RIGHT LIKE THE EMBROIDERY.

  Sterkte en dat de lieve mensen om je heen er blijvend zullen zijn!

  Een warme groet vanuit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen