{ SNOTNEUSJES }

Voor zover we nu kunnen zeggen heeft de griepgolf ons dit jaar weer niet weten te vatten. Héérlijk! Zou dat onze verdienste van het dag-in, dag-uit, door weer en wind, heen en terug naar school toe lopen zijn? Nou.. dan houden we het voorlopig nog maar even vol!  ;o)

Maar dat de griep hier nog niet binnen is geweest wil niet zeggen dat we nog totaal geen kwaaltjes hebben gehad. Want die zijn er (natuurlijk) wel degelijk! Begint er namelijk één met een zere keel of snotneus..


Ook nu hebben we weer een fikse hoest- en snottebellenparade aan de gang. Daarom nemen we allemaal elke avond voor het slapen-gaan een grote theelepel honing; smeert zo lekker de keel. Of ik maak een mengseltje van 2 eetlepels honing met een ½ theelepel kaneel en geef alle hese keeltjes hier een hapje van. Het werkt echt! Naast de bedden zetten we voor de nacht een gepelde en doorgesneden ui (het helpt je beter te slapen, de 'nare' lucht ben je de volgende morgen met luchten van de kamer al snel weer kwijt), snuiven zelfgemaakte zoutwateroplossing, drinken heel de dag thee met stukken verse citroen en snotteren onze neuzen lekker leeg in euhh... deze foute doekjes!  :o)

Op de één of andere manier zijn er in veel huishoudens papieren zakdoekjes het huis in gekomen en hebben ongemerkt de oude vertrouwde stoffen snotlappen overgenomen. Why?! Na elke snuitbeurt het doekje in de vuilbak en niet veel later weer naar de winkel om.. Náh.. hier in huis al lang niet meer.

Een jaar of twee terug maakte ik zelf een paar zakdoekjes. In de kast had ik nog een restant stof (op de stoffenmarkt kocht ik eens voor een prikkie een halve meter, waar ik eerder al wasbare make-up watten van maakte). Van de lap knipte ik vierkante stukken van 10 x 10 inch en friemelde er een (veel te brede) zoom omheen. Even onder de naaimachine door en we konden weer snotteren.


Nee, mijn oudste vent hoeft er niet in te snotteren en krijgt straks heus een stoere-jongens-variant. Waarschijnlijk netter afgewerkt ook. Komisch genoeg vond ik na het maken van de zoom in mijn onderdelendoos een wel heel mooi naaimachinevoetje.. Voor wel hele nette smalle zakdoekzoompjes..  ;o)

3 opmerkingen:

  1. Leuk deze zakdoeken... ik herinner ze nog van je blogbericht hierover... Ze worden dus nog steeds gebruikt...*Ü*....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige zakdoeken :-) En een heerlijk warm huiselijk bericht, ik geniet van jullie homestead! Liefs vanuit Duitsland

    BeantwoordenVerwijderen