{ DENK JE ALLES GEHAD TE HEBBEN }

Ja echt hoor! Mijn verhaal kan nog steeds gekker (en dan weten jullie nog maar de helft).. Je zal het vast niet meer geloven, maar toch is het waar. 'Wat?' vraag je je af? Nou.. ik heb wéér een rechtszaak aan mijn broek hangen. Nu van grootmoeder!

Grootmoeder vaderszijde heeft een zaak tegen me aangespannen om een omgangsregeling met haar kleinkind af te dwingen. Eén keer in de maand een bezoek is haar niet genoeg; om de week haar kleinkind een heel weekend te logeren moet het zijn. En dit terwijl er momenteel bij de rechtbank nog een zorgregeling met vader lopende is! Nou ja.. zo zwaar moet ik het volgens haar dan ook niet tillen; een rechtszaak... Maar als je bij de rechtbank een verzoek tot een omgangsregeling indient, hoe wil je dat dan noemen? Wat denk je dat er dan gebeurt?


Nou.. simpel.. Diegene die zich moet verweren moet voor zijn of haar advocaat een diagnosedocument aanvragen (jaja.. ik word er handig in) en vervolgens krijg je daar een rekening voor. Of ik een geintje maak? Nee hoor.. € 287,00. Je kàn natuurlijk ook eerst samen in gesprek, een voorstel indienen of gebruik maken van een mediator..

Afgelopen weekend stond dus weer fijn in het teken van een verweerschrift schrijven. Met een half oog op jongste (die inmiddels al lekker door de kamer stapt), weerleg ik punt voor punt de aantijgingen en sluit af met een best betoog. De uren die er dan weer in zijn gaan zitten en het effect wat het op mij en mijn kinderen heeft laten we voor het gemak maar even achterwege.

Zondagavond puf ik uitgeput op de bank met opnieuw weer enorme pijn in mijn schouder vanwege de veel te lange foute houding achter mijn pc. Samen met oudste probeer ik nog even een momentje te genieten van een warme kop kruidenthee en één van mijn zelfgemaakte geluksballetjes. Adem in.. adem uit..

Vandaag is weer een nieuwe dag..

8 opmerkingen:

 1. Jee, ik volg je nu al jaren.. (met uiteraard de pauze tussendoor).. het houdt niet op bij jou!!! Wanneer kan je nou eens een keer onbezorgd, onbekommerd, in liefde en rust verder leven??? Ik gun het je in ieder geval van harte!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn tijd komt er nog aan Marleen. Daar blijf ik in geloven xx

   Verwijderen
 2. Het blijft mij toch verbazen, stel je voor dat mijn ouders dit zouden doen (die zien mij en mijn dochter ook maar 1x per maand...) poef moet er niet aan denken!
  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg...kan oma die kosten niet lekker betalen...jij hebt toch nergens om gevraagd....ik hoop dat je gauw rust krijgt lieverd wat een gedoe allemaal liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dan wordt het wel moeilijk om het gezellig te houden. Sterkte met het gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hou vol lieve Monique...
  Moeder houdt vol en moeder staat sterk in de strijd.
  Ik zag ze ineens voor mij deze krachtige blogtitels!
  En weet;
  Je draagt het niet alleen...

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen