{ KINDER TRAKTATIE }

Misschien vind ik verjaardagen wel één van de vervelendste dagen in een jaar. Niet alleen die van mij, maar gewoon van ons allemaal. Want wat geniet ik daar nu eigenlijk van?


Een verjaardag hakt er bij mij aan alle kanten gewoon keihard in. Niet alleen de dag zelf; de voorbereidingen zijn er niet minder om. Plannen, uitnodigen, boodschappen, versieren, traktaties.. Oh! En het cadeau natuurlijk  *Ü* Het vergt gewoon een boel energie. En dan is er nog de dag zelf, waarop je nagenoeg alleen maar aan het hollen bent tussen keuken en woonkamer om iedereen toch maar te voorzien van zijn natje en droogje.. En toch, als alles dan weer allemaal achter de rug is.. dankbaar! Dat familie en vrienden toch weer de moeite hebben genomen ons een bezoek te brengen  *Ü*

Maar goed.. In afgelopen dagen mochten we weer één van onze verjaardagen vieren, met daarbij op vrijdag het welbekende trakteren en klassen rond. Help! Wat gaan we dit jaar weer verzinnen? Niet te tijdrovend, vallend binnen een krap budget en het liefst toch ook ergens nog een beetje verantwoord.


Dankzij (wederom) een cadeaukaart kon ik een aantal items zonder kosten aanschaffen. Dat scheelt! En maakt het winkelen nét even wat makkelijker. Kartonnen drinkbekertjes, een potlood met gum en popcorn. Alleen voor het verpakken kon ik jammer genoeg zo snel geen andere manier bedenken dan het gebruik van plastic boterhamzakjes, maar verder? Prima geslaagd. Binnen een uur stonden ruim 25 traktaties klaar. Yes! En aangezien alle meesters en juffen op zondagmorgen een zelfde gewoonte hebben.. Ook geregeld  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Er is in de afgelopen jaren écht wat veranderd in de manier van trakteren. Vroeger ;)...toen ik traktaties verzorgde voor onze kinderen ging het om iets lekkers wat direct opgegeten werd in de klas. Meestal een cakeje, zelfgebakken. Op een dienblad bedekt met mooie servetjes...dat was het. Ik heb nooit kadootjes (potlood, gum) hoeven bedenken en kopen en onze kinderen hebben dat ook nooit gekregen van andere kinderen. Apart hoe zoiets verandert en je gaat daar toch in mee...dat begrijp ik heel goed. Maar voor jou levert het wel een hoop extra werk op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar kwam ik er nog van af met een grote mand vol appels. Als je toch ziet waar ze tegenwoordig mee thuis komen! Werkelijk zàkken vol snoep. Zonder het meevallertje had de traktatie er waarschijnlijk ook heel anders uit gezien!

   Verwijderen
 2. Verjaardagen zijn ook niet zo aan mijn besteed. Straks traktaties verzinnen ook nog. Gelukkig duurt het nog even.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Begrijp het heel goed wat verjaardagen aangaande...
  Maar wat heb je een mooie traktaties weten te creëren zeg!
  Complimenten :-)
  En stiekem gewoon extra genieten als het weer achter de rug is...

  Quality time hebben met lieve mensen is vaak in het klein meer genieten dan in de grote massa van een verjaardag.

  Liefs vanuit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je het leuk vindt, mag je mij wel in de side bar plaatsen met websites. http://www.minimalismeineengezin.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plaats wel je reactie hier zodat mensen eventueel je website kunnen bezoeken, maar niet in de sidebar. Die hou ik voor mijn persoonlijke bezoeken.

   Verwijderen
 5. Ik vond kinderfeestjes ook altijd een bezoeking, en mijn eigen verjaardag vier ik ook het liefst gewoon alleen met mijn gezin. De traktaties die je hebt gemaakt vind ik top.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen