{ MULTITASKING }

Het gebeurt me bijna dagelijks dat me gevraagd wordt hoe ik het toch allemaal doe. Handen vol aan de kinderen en daarnaast ook alle andere voorkomende aspecten van een huishouden voor mijn rekening nemen. Wel.. misschien is die ene vraag wel juist de reden waarom ik het bloggen weer heb opgepikt. Want als ik het allemaal voor elkaar kan krijgen, ben ik er van overtuigd dat een ieder ander het ook gewoon kan. Je hebt alleen soms even een voorbeeld nodig, niet?  ;o)


Neem vandaag. Een behoorlijk volle dag in een toch al drukke week. Na twee van de drie naar school te hebben en een kleine boodschap in huis gehaald en opgeruimd, zet ik de gister volgeladen wasmachine aan en pak ik er een kop thee bij. Even een momentje rust. Daarna duik ik de keuken in en maak van mijn vers gekochte groenten een smoothie die ik samen met mijn kleinste knulletje deel. En dan gaan we: op naar mijn multitask-moment!

Baddertijd. Terwijl de wasmachine nog draait, was ik jongste en als hij daarna met de grootste lol de halve badkamer nat spettert, laat ik hem zijn gang gaan, pak een klaar gezet sopje en poets de wasbak even schoon. Soms zoek ik onder baddertijd de vuile was vast uit, maak ik haar- of tandenborstels schoon of zoek kapotte haar-accessoires uit. Vandaag vouwde ik na het poetsen ook nog even een wasje weg. Voila!

Kind weer uit het water, afdrogen, aankleden en voor je het weet is het alweer tijd om een boterham klaar te maken. Na de lunch leg ik hem direct neer en binnen 5 minuten was hij vertrokken (voordeel van het badder-moment). De was is inmiddels klaar, maar eerst droog ik nog even het bad plus de speeltjes af en zet alles weer weg. Direct opruimen scheelt! Nu dan eindelijk die was: eerst een droge was ván de lijn en de schone natte weer aan de lijn. Zo, hé hé.. Dat is dat. Dan is het nu tijd voor.. traktaties maken!

4 opmerkingen:

 1. Ja met die kleintjes om je heen is er veel te doen...ik weet het nog goed. Ik ben blij dat je ook je momentje van rust neemt...die sloeg ik weleens over maar uiteindelijk kreeg ik toch een kans om te leren dat juist die rustmomentjes onmisbaar zijn! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik vragen mag, ben je een thuisblijfmoeder of werk je er ook nog bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel ben ik niet werkzaam, Anoniem. Als ik weer een baan heb zal een dag, week of maand er anders uit zien (al moeten dan toch ook alle taken worden gedaan).

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen! Daar zijn wij vrouwen toch wel goed in hè? Al vergeet ik dan soms wel te genieten van datgene wat ik doe, of gewoon te genieten van de kids die zo lekker in bad spelen. Dus toch ook weer niet altijd een succes ;-).

  BeantwoordenVerwijderen