{ WAT IK EVEN KWIJT WIL }

Zo.. negen uur in de morgen en al een aardig deel van mijn verplichtingen achter de rug. Natuurlijk eerst alle kinderen klaar maken voor school, een boodschap en nog even langs het stembureau. Ik heb vanmorgen mijn voorkeur uitgesproken, ga jij dat vandaag ook (nog) doen?

Eenmaal thuis staat er opnieuw een drukke dag op de agenda; het lijkt haast wel een gewoonte te worden! Regelen, ordenen, noteren, zorgen. En het jammere ervan is dat het nu juist allemaal drukte is waar ik geen enkele snars aan kan doen. Verplichtingen, van buitenaf opgelegd, geen nee tegen te zeggen. Wanneer houdt het nu eens op?


In gedachten ga ik terug naar gistermorgen toen ik onder het werken door luisterde naar 'Bij Jorieke' van Groot Nieuws Radio. Bij haar op bezoek was Ron van der Spoel. Wat een prachtige uitzending! 'We leven in oorlogsgebied', over engelen en demonen, geestelijke strijd. Misschien heb je het gister zelf ook gehoord of ga je het nog beluisteren?

Terugdenkend weet ik dat ik soms in combinatie met mooie woorden, een waardevolle ontmoeting of (digitale) bemoediging in de bus, altijd weer de rust en het vertrouwen weet te vinden om door te gaan. Stukje bij beetje, steekje voor steekje, stap voor stap. In Zijn Naam élke dag weer blij ben met mijn familie, vrienden en mensen dicht om mij heen. Dankbaar in mijn eigen oorlogstijd!

7 opmerkingen:

 1. Wat is dat herkenbaar Monique!
  Elke dag opnieuw onze schouders eronder en zoveel dingen doen waar je geen nee tegen kunt zeggen omdat het gewoon verplichtingen zijn die erbij horen.
  Ik vind het zo mooi dat je toch uitkomt bij die dankbaarheid naar God toe. Dat je in Zíjn Naam dankbaar bent, elke dag weer.

  Een fijne dag verder vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Monique, wat fijn dat je weer blogt, ik lees je stukjes altijd graag! Fijn dat de Vader je steeds bemoedigd en bij je is, het is herkenbaar dat je elke dag door Hem weer een stap kunt doen, zo is dat ook bij mij! Dankbaar voor Zijn Liefde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik een gebed met je delen om je te bemoedigen?
  Op de vragen in de bede geeft Jezus een liefdevol antwoord...

  BEDE:
  -Wieg mij, Heer, ik heb het moeilijk
  ONDER JE EN OVERAL OM JE HEEN ZIJN DE EEUWIGE ARMEN
  -Maak me sterk, Heer, ik voel mij zo zwak
  IK BEN DE ROTS,
  IK STA STEVIG
  -Geef me wijsheid, hogere dan ik bezit
  IK BEN JOUW WIJSHEID
  -Toon mij de weg
  IK BEN DE WEG
  -Doordrenk mij met de zachte dauw van de hemel, verfris mijn geloof
  KOM DAN VROEG!
  VOORDAT HET LEVEN VAN ALLEDAG WEER OP GANG KOMT
  -Hier ben ik...
  IK WEET HET!

  Houdt moed lieve Monique!
  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja.....het keren is zeker niet makkelijk.....maar fijn dat je vertrouwen kan hebben toch?.....liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je steun vindt. Stap voor stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. It is so important to make a little time every day for the things that make you happy. It makes all the difference.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar ik mij net als de rest in herken is de verplichtingen, het geloof in hem want je kracht geeft vind ik altijd al bewonderenswaardig. Ik geloof niet, niet in hem en vind het toch mooi om te zien dat andere het geluk kunnen vinden, het vertrouwen en rust in iets waar ik mijzelf niet bij kan voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen