{ DE KINDERKAMER }

Ha! Dacht je nou écht dat ik je mee zou nemen in mijn huisje?  ;o)  Nee hoor, net als altijd krijg je er een glimpje van mee, maar zo open als ik bij veel anderen zie heb ik toch liever niet..  *Ü*

Maar vandaag wil ik je wel eens een keer mee nemen naar de extra 'kinderkamer' die we hier geregeld in huis hebben. Want zo eens in de zoveel tijd staan er hier een aantal kindjes van de Chloróphytum groot te worden. Ken je deze plant?


Och het is toch zo'n heerlijke groenblijver. Niet kapot te krijgen! En ook nog eens een spotgoedkoop cadeautje voor wie dan ook in je omgeving. Van beginnende puber tot aan oudere dame; allemaal kunnen ze wel zo'n plantje waarderen. Verras er desnoods eens de verkoper van de Straatkrant of nieuwe buren mee  ;o)  Wist je trouwens dat het ook nog eens een heel gezond plantje is? De Chloróphytum is namelijk een luchtfilterende plant, wat wil zeggen dat het in staat is om lucht te zuiveren zonder afvalstoffen vrij te laten komen. Ook de Hedera en Sansevieria zijn dergelijke natuurlijke luchtfilters.

Hieronder zie je hoe ik persoonlijk altijd start met het verzorgen van de kindertjes van Graslelie, zoals deze in Nederlandse benaming genoemd wordt. Als er weer een groot aantal uitlopers gevormd zijn knip ik de plantjes van de stengels en zet ze met hun kontje in vers water. Binnen enkele dagen zie je de eerste wortels verschijnen en niet veel later kunnen de plantjes de grond in. Momenteel heb ik drie stadia in huis: vijf net afgeknipte jongelingen, zes die groot genoeg waren om de grond in te gaan en een stuk of vijf volwassen exemplaren, verspreid over verschillende vertrekken. Zelfs in de slaapkamers van de kinderen vind je ze terug! Dit heerlijke retro-plantje is echt een gewéldige groenblijver. Het is ijzersterk en verdraagt zowel zon als schaduw, vandaar ook de plaatsing door heel mijn huis: voor het raam, midden in de kamer, in de slaapkamers, keuken.. In mijn nieuwe huis komt er ook zéker één in de badkamer.


Nu vraag ik me alleen af: ben ik nog één van de weinigen die zo dol is op deze 'spider plant' of heb jij ook zo'n van oorsprong tropische plant in huis? Misschien herken je de langwerpige bladeren van één of meer exemplaren op je werk? Wie - in mijn directe omgeving - zou wel een kindje van mijn moederplant willen hebben? Schiet me er gerust eens voor aan; ik deel ze namelijk graag!

4 opmerkingen:

  1. Wat schattig ....hihihihi....fijne dag !🇳🇱💋

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb 7 jaar geleden 2 van zulke plantjes gekocht en sinds dien al heel wat mensen blij gemaakt met stekjes. Het zijn zulke makkelijke planten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn gewoon jaren niet in de mode geweest, maar nu zie je ze weer in de tuincentra staan hoor. Helemaal leuk. Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen