{ ER KAN OOK BLIJ BIJ }

Zo.. da's weer even geleden hé? Niet dat het weer eens niet goed ging ofzo, maar ik was gewoon erg druk  *Ü*  Afgelopen donderdag mocht ik van de woningstichting voor de zoveelste keer naar een groepsbezichtiging voor een andere woning. Nou ja.. mócht.. als je reageert op een huis (wat ik al een tijdje doe), dan wordt er wel van je verwacht dat je bij uitnodiging even langs komt. Doe je dat niet (zonder je te hebben afgemeld), dan kunnen daar vervelende consequenties aan vast zitten. Dus wat doe je dan netjes elke keer weer? Juist. Even je hoofd laten zien, je verlekkeren aan wat voor jou had kúnnen zijn en weer naar huis. Een klein kwartiertje bezigheid, maar een berg geregel waar je 'u' tegen zegt.


Maar goed.. afgelopen donderdag dus op mijn fiets naar de andere kant van het dorp. 'Toevallig' had ik die dag grote en hoognodige hulp in huis, waardoor ik even snel - zonder enige handenbinder - alleen heen en weer kon scheuren. Dit keer nummer 4 op de lijst, dus wederom naast het potje gepiest (zoals wij dat hier zo lekker netjes zeggen), maar toch dat koppie laten zien.

Pff.. mooi huis.. netjes van binnen, een jong stel. Grote achtertuin op het zuiden (gróte achtertuin), drie slaapkamers op de eerste en een mogelijkheid tot vierde kamer op de zolder. Zucht, zucht, zucht.. Och ja hoor.. ik zie mij hier wel wonen.. Maar ja.. nummer 4, dus snel weer huiswaarts. Nog even afmelden en doorgeven of het een 'ja' of 'nee' voor mij zou zijn.

'Nummer één en twee hebben op voorhand al afgezegd; u staat momenteel als nummer twee op de lijst'. Volgens mij moet ik de dame van de woningstichting behoorlijk dwaas aangekeken hebben terwijl in mijn hoofd geschreeuwd werd: 'U zei wát?!'. 'Nou.. dan wacht ik nog wel eventjes..' zei ik zo rustig als maar kon. Steeds meer nieuwe bezoekers bleven in en uit lopen; zou de derde op lijst hier ook tussen zitten? Ach.. die staat vermeld als urgent las ik net stiekem even snel, dus wat maak ik me gek?


Samen met twee andere dames sta ik buiten de woning nog even wat na te praten als de opzichter de voordeur opent en mijn naam noemt. 'Wilt u nog even binnen komen?' Nou geloof me.. ik kréég het me daar toch even te kwaad!

Nu twee dagen later zitten we hier allemaal nog steeds in een enórm heerlijke roes en staan (geluks)tranen ons steeds weer in de ogen. Het gaat gebeuren.. het gaat gewoon écht gebeuren..

We gaat verhuizen!  *Ü*

32 opmerkingen:

 1. Oh wat super fijn!!! Dat is nog eens goed nieuws

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou dat is geweldig....gefeliciteerd..super hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd meis....laat me raden...de grooooote achtertuin wordt een moestuin?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp niets van jullie Nederlandse systeem, maar het is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh....wat een heerlijk BERICHT! Een huis met een tuin. Super gaaf! GEFELICITEERD!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gerechtigheid ;) Gefeliciteerd!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi nieuws. Gefeliciteerd.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijn nieuws.
  Van harte gefeliciteerd.
  Een huis!
  Met tuin!
  Super.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat heerlijk voor je, gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk voor jou dat dit een geluksdag was, is je echt gegund, hoop en ben er zeker van dat je daar met kindjes heel gelukkig zal worden .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd! En vooral als je dan eigenlijk al zeker weet dat je m toch niet krijgt...
  groetjes
  Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw wat super voor jullie! Heerlijk de ruimte en een tuin! Dat gun ik iederéén! Heel veel voorpret en lekker gelijk opruimen wat je niet mee wil verhuizen. Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd en veel plezier met je nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldig nieuws!!!
  Ik ben hopeloos laat met reageren,
  maar ik ben gewoon zo blij voor je :-)
  Hou die vreugde vast en droom heerlijk over jullie nieuwe stekje;
  MET grote tuin!!!

  Dank U Heer...
  U wijst mij de weg naar het leven:
  overvloedige vreugde in Uw nabijheid,
  voor altijd een lieflijke plek aan Uw zijde (Psalm 16:11)

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 16. OE YEAH!!! Wat ben ik blij voor je!Ik herken dat gevoel hoor! En in jou geval, een heerlijk een eigen tuin, en nooit meer op een veels te heet balkon! Wat zullen je vingers jeuken om daar een moestuin te gaan maken! Wanneer kan je erin?

  Geniet van alle voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, dat is fijn om te lezen! Juist nu, in het begin van het jaar als je nog de lente én zomer voor je hebt! Dat is heerlijk!!

   Verwijderen
 17. Wat fijn... gefeliciteerd! Het inpakken en verhuizen zelf zal best nog wel een klus zijn... maar wat zul je straks heerlijk zitten in je mooie huis met grote achtertuin.... op het zuiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat fijn voor jullie, gefeliciteerd! Wat een spannende, hectische en heerlijke tijd gaan jullie tegemoet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat geweldig !!!....gefeliciteerd !!....maak er jouw kasteeltje van !...liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw wat fijn zeg! Gefeliciteerd! Het klinkt als een hele fijne woning!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw, wat fijn!! Van harte gefeliciteerd en succes met het inpakken en opruimen!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh wat superfijn een huisje met een tuin! Zeker ook voor de kids zoveel fijner he?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zit even bij te lezen op je blog: wat een geweldig nieuws! Een huis met een tuin!! Gefeliciteerd hoor! Hopelijk voelen jullie je er snel *THUIS*
  Las ook net het berichtje over het ongeluk van je zoon: hoe is het nu met hem? Hopelijk knapt hij snel helemaal op. Beterschap ermee!

  BeantwoordenVerwijderen