{ HANDGEMAAKTE TROTS }

Gek hoe ik dan toch weer even de zenuwen krijg als ik aan het werk wil gaan. Iets in mijn hoofd halen om zelf te doen is natuurlijk leuk, maar het kan altijd anders uitpakken dan wat je in gedachten hebt. En om het nu op dit punt te verprutsen zou toch zeker wel een domper zijn!


Maar de zin wint het van de bibbers en voorzichtig haal ik het karton van de achterkant van het schilderij. Gewoon een simpel karton, geplakt met dubbelzijdig plakband. Ooohh.. dat lukt mij ook wel.. Karton er af en dan.. een datum! Kijk, dat vind ik leuk. Niet dat het al wezenloos oud is ofzo, maar het herinnert me er aan dit zelf ook even te doen voordat ik de boel weer dicht plak. Het zijn de kleine verrassinkjes voor later  ;o)


Voorzichtig haal ik het originele borduurwerk van het karton los, zodat ik mijn eigen werk er straks weer omheen kan spannen. De glasplaat lijkt me zelf geslepen of iets, want echt strak passend is het niet, maar ach.. het ís een glasplaat.

Nu netjes de randen van het karton opnieuw voorzien van dubbelzijdig plakband, voorzichtig mijn borduurwerk zo recht en passend mogelijk om het karton spannen en in het houten frame leggen. Spannend! Van een wat dikker papier (of dun karton, hoe je het noemt) knip ik de achterplaat en bevestig ook deze door middel van het dubbelzijdig plakband vast. Een diepe teug lucht en langzaam draai ik het werk in mijn handen om.


Deze mama is tevreden. Zéér tevreden  *Ü*

11 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi!
  Je mag trots zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het mooi geworden zeg! Mooi dat je de moed vond, en het gewoon hebt gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi geworden Monique! Complimenten.

  En dat andere borduurwerk, van die zwaan, is ook mooi. Daar kan je een leuke tas van maken. Of een kussenhoes voor op je balkon? Nou jij verzint vast wel iets.

  Fijne dag en fijne week gewenst! :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wouw dit is zo mooi geworden, past ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Trots op jezelf zijn!mina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi !!!
  Ik heb zelf heel veel jaargangen van Moeder verzameld.
  Ik vind ze geweldig.
  Maar nu ik zie dat u dat gemaakt heeft, oh wat zal ik u graag na willen apen.

  Want ik krijg ook geen genoeg van om telkens weer een Moeder in te bladeren.

  Is het heel moeilijk om dit te doen ,ik bedoel dan eigenlijk hoe zoiets tot stand kwam.
  En het zijn toch zeker stiksteekjes.

  U mag er met recht trots op zijn.

  vgr Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontroerend mooi zeg...
  Zo'n persoonlijk liefdeswerk dat heel wat kostbare levens samenbrengt in 1 lijstje!
  Het is meer dan een "gewoon" borduurwerk,
  ze verteld het verhaal van een dappere liefdevolle moeder!

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen