{ OP ZOEK }

Mijn laatste borduurwerk was al af, maar om er een voor mij mooi pronkstuk van te maken wilde ik - zoals al eerder gezegd - op zoek naar een passende houten lijst. Niet makkelijk met een afwijkende maat, maar het zat nu eenmaal in mijn hoofd en als ik ergens mijn zinnen op zet..  ;o)

Eerst maar eens langs de lijstenmaker met de vraag wat het zou kosten als ik het professioneel zou laten doen. Wel.. dat viel nogal tegen.. In mijn hoofd had ik namelijk een oude houten lijst, zo eentje die je vroeger vaak bij opa en oma zag hangen. Jammer, maar 'dat was wat ouderwets'. Ja dúh! Dat weet ik onderhand wel, maar het is nu eenmaal waar ik me prettig bij voel.


We zochten er samen toch maar een beetje passend houtwerk omheen (ook al bijzonder, want het nieuwste is alles plastic) en een prijs werd berekend. Schrik niet.. een krappe € 80,00! Vakwerk, tja.. dat geloof ik graag, maar voor mij echt een paar fikse stappen te ver. Dus..  ;o)

In Dordrecht vond ik bij 'Bluebirds in the Backyard' (aanrader!) eerder al een ingelijst geborduurd schilderij, maar nam het niet mee. Mijn eigen handwerk had ik toen niet bij me en ik was niet zeker over de afmeting. Toen ik laatst voor een verplichting in Dordrecht moest zijn, stak ik het borduurwerk bij me, ging even langs de winkel in de hoop dat.. Nergens meer te zien.. dácht ik! Nog even een rondje, langzaam in en om alle hoekjes kijkend en jawel hoor. Weggestopt achter ik weet niet meer wat kwam het tevoorschijn. Wat een bof! Nu alleen nog hopen op een juiste afmeting en.. een klein jippiejee-sprongetje ging door mijn hart  *Ü*  Wat kun je mij met zo iets simpels blij maken!


In plaats van een voor mij niet perfecte lijst voor een kleine € 80,00 heb ik nu een voor mij perfect ogend houten lijst mét glasplaat voor nog geen € 8,00! Moet ik er wel nog even zelf mee aan de slag, maar daar ben ik niks huiverig voor; ook dat komt goed  ;o)

3 opmerkingen:

 1. Jeetje dat is wel even een verschil qua prijs, ik zou echt schrikken zeg als mij dit werd verteld. Je hebt toch een mooie lijst gevonden, succes met spannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gevonden!
  Wachten kan vaak echt lonen ( en je ogen openhouden natuurlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, je project komt in de eindfase :-)
  Wat een zegen dat je deze lijst mocht vinden...
  Die lag daar op je te wachten,
  vast en zeker :-)
  Geniet ervan!

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen