{ THEEKRANSJE }

Hoe heerlijk is het als het zonnetje het huis weer mag verwarmen? Het zonlicht wat zo fijn naar binnen straalt? Ik wordt daar vrolijk van hoor! Het maakt dat ik me weer wat opgewekter voel en duik samen met mijn jongste de keuken in. Net als vroeger mijn oma maak ook ik graag een lekker verwennerijtje klaar. En als het aan mij ligt gaat dit net als toen ook zonder gebruik van pakjes of zakjes. Het verbaasd me trouwens nog steeds hoe veel zo-goed-als-kant-en-klare bakpakketten in de winkelschappen te vinden zijn..

Maar goed.. ik kies vanfaag voor het makkelijke, maar toch altijd lekkere basiskoekje. Een koekje waarvoor denk ik iedereen wel de ingrediënten in huis heeft: het zijn er niet veel en ook de hoeveelheid is minimaal. In een mum van tijd is het deeg klaar en niet veel later snoepen we van het eerste nog net een beetje warme koekje. Dat koppie als hij dan zijn eerste hap neemt! Onbetaalbaar..  *Ü*


Tijdens het (meditatief) kneden bedacht ik me dat ze in de tijd van voor de oorlog helemaal zo gek nog niet waren. Want welk afval heb ik nu eigenlijk als ik deze koekjes heb gemaakt? De zak bloem plus suiker en bakpoeder zet ik weer terug in de kast; er is immers maar een klein beetje van gebruikt. Ook het restant boter gaat terug de koelkast in waardoor ik alleen nog de schaal van het ei over hou. Deze maal ik nog even fijn voor wat extra kalk bij mijn plantjes, dus afval?  ;o)

Wel jammer dat het nog geen tijd is om de oudsten uit school te verwachten. Ik kan haast niet wachten! Het blijft nog steeds zó verschrikkelijk leuk die gezichten te zien als je ze mag verrassen met wat lekkers bij de thee!

4 opmerkingen:

 1. Zo fijn altijd, even wat bakken. Een uurtje daarvoor stond alles nog in de kast en dan een heerlijk geurend huis en warme koekjes op het bord. Genietmomentje.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmmmmmmm...heb nu trek gekregen...ga gauw koken....hihihih...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg spontaan trek... Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken lekkers...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk.
  De koekjes, het sfeertje wat ik lees en weinig afval.
  Maar terug naar de tijd van voor de oorlog...nee dank je wel.
  Geniet lekker van de tijd van nu!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen