{ VERGEET HET MAAR }

Wie denkt dat ik hier de vrijheid heb mijn eigen gevoelens en gezinsleven met mijn online vrienden en nieuwsgierige aagjes te delen, komt toch echt bedrogen uit. Sinds jaar en dag volgen veel van jullie trouwhartig mijn wel en wee en probeer ik altijd zo eerlijk en oprecht mogelijk mijn dagelijkse sores te verwoorden. Hier is een plek om mijn hart te luchten, mijn ervaring te delen, maar ook om anderen soms wat wijsheid mee te geven. In alle jaren dat ik nu schrijf ben ik altijd zeer discreet geweest wat betreft persoonlijke gegevens. Namen worden niet gedeeld en personen worden niet volledig of herkenbaar in beeld gebracht.

Er is een moment geweest waarop ik mijn o zo vertrouwde online plek vaarwel heb gezegd, maar zoals al zo vaak gezegd kruipt mijn bloed waar het niet gaan kan en pakte ik de virtuele draad weer op, begon op deze heerlijke nieuwe plek en verbaasde me over al die trouwe vrienden die gewoon met me mee wilden verhuizen. Geweldig gewoon! Maar ook nu dreigt het weer mis te gaan.. Dreigt! Want daadwerkelijk doen is natuurlijk een heel ander verhaal.


In de afgelopen kleine 13 jaar (!) mocht ik met jullie delen dat ik zwanger was van mijn eerste, mijn tweede, dat ik onverwacht ging scheiden en de rompslomp daaromheen. Het opnieuw ontmoeten en daten van mijn 'highschool-sweetheart', de zwangerschap van mijn derde kind en helaas ook daarna weer een relatiebreuk. In het afgelopen decennium hebben we zo samen al best een hoop meegemaakt, vind je niet?  ;o)

De rode draad door al deze jaren was toch altijd wel mijn manier van leven met een klein budget. Gratis of goedkope uitstapjes, simpele huishoudtrucjes, smakelijke basisrecepten en uiteraard ook mijn doe-het-lekker-zelf handwerk kwam voorbij. En met name dat laatste is wat ik vanaf nu met jullie zal gaan delen. Tenminste.. als het aan de vader van mijn jongste ligt. Mijn 'highschool-sweetheart', hij die geen deel van mijn leven meer wil zijn. Maar weet je? Daar heb ik dan gewoon even hartstikke lak aan.

Want naast gezellige nieuwigheidjes, haast ondenkbare budgettips en de voor mij uitdagende handwerken blijf ik hier ook gewoon mijn dagelijkse gezins-sores delen. Mijn manier van overeind blijven in een wereld die niets liever wil dan zichzelf op nummer 1 zetten. Naast de mooie en vooral dankbare momenten zal ik hier ook blijven vertellen over de negatieve ontwikkelingen die mijn gezin haast dagelijks te verduren krijgt. En weet je waarom? Omdat ik dat wil. En omdat dit mijn plekje in de grote boze wereld is. Mijn plekje.

Nee.. ik ga geen namen noemen. En nee.. ik ga geen directe foto's of verwijzingen met jullie delen. Maar ik vertel wél wat er in mijn hoofd speelt en ik deel wél hoe het mij vergaat. Simpel omdat een heleboel van jullie mijn vriendinnen zijn. Daarnaast.. je hóeft niet mee te lezen.. Je kunt mij ook met rust laten, me links laten liggen en je eigen leven gaan leiden.

Waar je ook voor kiest: ik ga hier verder zoals ik in de afgelopen 13 jaar gedaan heb. Take it or leave it. It's all up to you.

13 opmerkingen:

 1. Ik ken jou alleen maar van de blog, ik vind jou een moedige, sterke vrouw.
  Blijf schrijven want er zijn veel mensen als ik (70 jaar ) die iets aan je verhaal hebben. Als ik jouw verhalen lees kan ik alleen maar zeggen dat jij te goed bent voor deze wereld, maar o zo waardevol, voor jezelf, voor je kindjes.
  Ik hoop dat je een paar zeer goede vrienden of vriendinnen hebt die je steunen, je waarderen, die van je houden, ik denk meer heb je op dit moment niet nodig
  Een zeer dikke knuffel van mij , Trees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach nee Monique niet alweer, ik reageer niet vaak maar kan niet begrijpen dat mensen jou niet met rust laten. Doe lekker je ding want wij lezen met veel plezier jouw blog en schrijf het maar van je af.
  Liefs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijf vooral doen wat jij wilt doen. We (de maatschappij) laten ons veel te makkelijk tegenhouden door de gedachtes en daden van de rest. Het is tijd dat we (opnieuw de maatschappij, en anders een (klein) deel daarvan) daar tegen op staan. Jij bent sterk en je laat je niet kisten! Ga zo door :o) Dikke knuffel en veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend lastig lijkt het me om in zo'n situatie toch je eigen pad te blijven lopen en niet op te geven. Heel veel sterkte en we bidden voor je! Een anonieme meelezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel goed dat je kiest voor jezelf laat iedereen die niet mee wil lezen een andere internet pagina opzoeken. Persoonlijk was ik blij verrast om je weer te herontdekken! Zeker omdat ik nu ook met veel minder geld toe moet doen hoop ik veel van je te gaan leren! Dus hierbij ook de vraag of je hierover tips kan geven in je blog als je dat wilt! Een warme groet van Mina die blij is met jou schrijfsels en trots is dat je jezelf blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Monique, Jij bent niet gemiddeld, ik vind dat een compliment maar de meeste mensen raken er door van slag. Als je niet gemiddeld bent menen anderen recht te hebben op commentaar, rare vragen en ongezouten meningen. Want alleen hun gemiddelde is normaal in hun ogen. Jij bent jij, een uniek en bijzonder kind van God. Dat niet iedereen zich kan vinden in jouw levensstijl, ik denk dat jij dat begrijpt en respecteert. Dat jij datzelfde respect verdient is niet vanzelfsprekend. Zo sterk dat je je niet verstopt, niet conformeert maar rechtop blijft staan en met trots uitdraagt: Dit ben ik! Hier st ik voor!In mijn ogen ben je een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Monique jij mag jezelf zijn....en geloof me wees jezelf altijd en overal ...dat is get mooiste om te doen....het is jou leven jou blog !!....doe het gewoon op de manier die jij prettig vind.....ga ervoor ...lief dapper mens 💋❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank voor je vertrouwen lieve Monique,
  dat je ons altijd weer mee wilde nemen op je levensreis.
  En ja...
  je schrijft bijzonder inspirerend over gratis of goedkope uitstapjes, simpele huishoudtrucjes, smakelijke basisrecepten en doe-het-lekker-zelf handwerk!
  Dankjewel daarvoor...

  Maar dat andere stukje mag er ook zijn als jij dat kwijt wilt of het wil delen.
  Dat is een stukje vrijheid,
  aan jou de vrije keuze.
  En dan mag je weten dat er hier mensen zijn die willen meelezen, meeleven en een luisterend oor willen bieden.
  Maar ook om je te bemoedigen als het moeilijk is!
  Be blessed...

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volgde je blog al heel lang, toen je besloot te stoppen.
  Zoals je weet probeerde ik je terug het net op te krijgen, omdat je zoveel waardevolle informatie voor zoveel mensen kon geven.
  Je persoonlijke leven ging ( en gaat) niet altijd van een leijen dakje, maar op een of andere manier weet je je toch steeds weer te redden.
  Ook al is dat soms wel heel erg zwaar.
  Op je blog deel je daar soms een klein stukje van, maar inderdaad niet met namen en te persoonlijke dingen.
  Ik was echt heel erg blij toen je hier weer ging schrijven, en lees met heel veel plezier je blogjes.
  Nog steeds denk ik dat je het in je hebt om een mooi boek te schrijven met tips voor huishouden, handwerken en fijne recepten.
  Meer in de vorm zoals Wimke Tolsma dat gedaan heeft.
  De persoonlijke dingen die je hier schrijft, mogen wat mij betreft genoemd worden ( tenslotte doe ik dat zelf ook op mijn blog). Al is dan de kans op pittige reacties ( zoals ik zelf ook ontdekte ) helaas ook groot.
  Maar ja, het leven is niet altijd instagram waardig.
  Doe je ding, en maak er iets moois van!
  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste mannen (en ja ook die high school sweet harts) ....

  GROW UP!!!

  leer hoe vrouwen écht in elkaar steken en accepteer dat dat soms echt geen rozengeur en maneschijn is. Net zoals wij vrouwen jullie soms onvolwassen gedrag lachend door de vingers zien.

  Heren...als je een kind op de wereld helpt zetten (netjes gezegd he��) ...dan gedraag je je daar ook naar...WORDT DUS ZO SNEL MOGELIJK VOLWASSEN en kom je verplichtingen na.

  1 tip...steun de moeder waar je kan, dat komt ten goede aan je kind...want een gelukkige moeder is een gelukkig kind.

  Zo...eens kijken of de heren dit ook te horen krijgen (viavia)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Groot gelijk heb, we leven in een vrij land.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lieve ,lieve dame !
  ik volg en lees jou al heel lang .... en ik heb heel veel bewondering voor je kracht ,je moed en je wijsheid en je doorzetting-s-vermogen !!!! Je schreef en schrijft toch altijd vrij anoniem en respect-vol en ik was/ben erg gelukkig dat je er terug bent !!!er is een mooi lied van "France Galle" denk ik ? "il jouait le piano debout..." het komt er op neer dat de pianist (in het lied) anders denkt ,handelt , leeft dan de "zoals het hoort "BENDE"!? en die BENDE(groep mensen met een paardbril op), hebben niet graag "pianisten" die niet "ZIJN/DOEN" zoals zij....blijf AUB trouw aan je zelf en de MOOIE mens/vrouw/mama die je bent!!!
  met mij ging het beter na een hele moeilijk tijd (boven-op alle "problemen" die er al waren/zijn en niet weg kunnen/zullen gaan) maar net toen ik vorige jaar juni dacht van ik ben terug de oude ik aan het worden ....kreeg ik een ferme klap vlak in mijn gezicht en eerlijk waar ! was mijn jongste er niet geweest , dan zat ik hier niet meer! mensen die je vertrouwt buren zelfs die tot mijn verbijstering niet blij zijn dat het beter gaat met mij , dat ik vermagerd ben ,dat ik uit mijn depressie en alcoholverslaving!!! ben gekropen en YES I CAN ,dat ik na 23j al een rijbewijs te hebben durf met de auto te rijden ,dat ik van de dokter/specialist een diagnose krijg (neen je bent niet dom , lui en die géén inzet van op school klopt ook niet = je hebt ADHD EN HSP dat men daar mee lacht en niet erkent dat mensen voor wie je zorgt alsof het familie is boodschappen ,koken etc je laat ze toe in je huis en in je hart ! ik zou echt niet weten wat ik fout gedaan heb !???BEHALVE beter worden gezond zijn en blijven !!!het besef dat er mensen zijn die jaren lang 3j!!zo slecht kunnen zijn (willens en wetens) daar was/ben ik niet goed van !! dat ze heel bewust je gezin en huwlijk willen kapot maken en daar de volledige straat bij meetrekken in hun kolk van roddels,leugens en dat de politie aan de deur staat en dat je behandelt word als een slecht/agressief mens IK??? gelukkig heb ik een goede dokter en die heeft gesproken met de politie en ik had dan ook een gesprek met hun en alle (gevolgen die gingen komen.....?!!)zijn afgelast! en die politie , heb ik niet meer gehoord...!!! lieve lieve dame een hele dikke knuffel vanwege Jezebelle (die alleen al sinds vorige zomer van 75kg naar nu 61.4kg is gegaan (en neen echt boos ben ik daar niet om!) maar nu mag het gaan stoppen.... maar ik zie dit (ik wil dit zien als een teken van Hem hier boven) let op en open je hart enkel voor mensen die het waard zijn en ook al is dit erg moeilijk voor mij ik bijt op mijn lip/tanden en probeer dit te doen! maar gemakkelijk is dit niet ,ik wel altijd zorgen en goed doen maar ik moet begrijpen dat er veel mensen daar graag misbruik van kunnen maken! jij bent de LOTUSBLOEM = géén lotusbloem zonder modder! dag lieverd !Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind dat je het nog altijd heel netjes houdt wat betreft de omschrijvingen van het manvolk en de bijbehorende fam.
  Kijk,elk huisje heeft zijn kruisje en of je daar over wilt schrijven is jouw keuze. Jij krijgt namelijk ook zelf de gevolgen van jouw schrijfsels op je bordje. De leuke en de minder leuke. Dussssss....lekker je eigen keuzes maken (net zoals die anderen blijkbaar doen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen