{ GRATIS GROEN }

Tjonge.. dat was nog een heel gedoe. Kwam ik er toch net achter dat de pagina-link naar 'Mijn moestuin' het helemaal niet deed! Maar het is opgelost: vanaf nu kan ik hem weer bij gaan houden  ;o)

En dan beginnen we maar gelijk met wat er nu allemaal nog in potten en manden op mijn balkon staat. Zoals veel van jullie weten beschik ik nu nog over zo'n drie vierkante meter beton, in de vorm van een rechthoek en onderbroken door twee openslaande deuren. Niet echt veel ruimte dus, maar tóch staan er wat plantjes op.


Om te beginnen heb ik eerder dit jaar (ik geef toe: heel bewust) wat vaker mijn boodschappen bij Albert Heijn gedaan. Niet om zelf die felbegeerde moestuintjes te scoren (daar koop ik dan weer nooit genoeg voor), maar wel om juist in die periode achter de meest volle kar met boodschappen aan te sluiten. Liefst met minimaal twee kinderen aan mijn zij en voor je het weet krijg je van de beste mijnheer of mevrouw voor je de bakjes in de handen gestopt. Niet altijd hoor! Dat geef ik toe, maar over het algemeen..  ;o)Die moestuinplantjes staan inmiddels buiten in wat grotere terracotta potten en doen het tot nu toe boven verwachting goed. Acht cherrytomaten, twee komkommers, één boon, dertien wortelen, negen radijzen en twee zonnebloemen. Daarnaast heb ik sinds een jaar of twee ook een kruisbes-, aalbes- en bramenstruik op mijn balkonnetje staan. Ja écht hoor! Gewoon op die paar vierkante meters  ;o)  Naast de gratis tuintjes kocht ik nog wat zaad voor lavendel, aardbeien en een bloem (naam kwijt..) die nu ook allemaal boven de grond gekomen zijn.

Over niet al te lange tijd mogen de fruitstruiken de echte volle grond in en hoop ik dat ze me volgend jaar hun dank door groei en vruchten zullen laten zien. Ook mag ik stekken van een wel heel erg lekkere druif tegemoet zien en jeukten mijn handen van de week toen ik langs wat nieuwe fruit- en notenstruikjes liep..


Maar.. nog even geduld, nog niet als een bezetene in gaan slaan en nog heel even volhouden, zowel de plantjes als ikzelf  ;o)  De vooruitzichten zijn in ieder geval rooskleurig; een langwerpige tuin op het zuiden. Véél te warm voor mij, maar perfect voor de groei van onbespoten vitamientjes. Met als gevolg dat we het hier straks op mijn blog niet alleen nog over 'crafts' hebben, maar ook de 'skills' zullen weer om de hoek komen kijken. En om dan ook nog maar eens heel erg eerlijk tegen jullie te zijn.. Ik kan niet wachten!  ;o)

6 opmerkingen:

 1. Is dit leuk of is dit HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL leuk :-)
  Samen met jou kan ook ik bijna niet meer wachten...

  Laat de "skills" maar komen,
  samen met de mooie rooskleurige dromen
  Door Zijn lieflijke zegen omgeven,
  een nieuw begin aan Zijn trouwe hand beleven

  Liefs uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ook niet! Want die skills, dat hoort echt bij jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier vorig jaar voor het eerst appels uit eigen tuin gegeten...wauw...een aanrader hoor.

  En ik heb hier nog een doornloze bramenstruik die regelmatig uit zichzelf mooie stekken produceert. Als je wil kan ik zo'n stek voor je proberen apart te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och ja.. fruit uit eigen tuin geeft zo'n voldoening!

   En aardig van je Ellen, dank je wel! Ik heb nog niet precies zicht op hoe de tuin straks ingedeeld gaat worden qua beplanting, maar als je me op de hoogte wilt houden als je een stek hebt?

   Je weet me te vinden! ;o)

   Verwijderen
 4. Ik vind die cola plant zo grappig. Daar had ik nog niet eerder van gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen